![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Niciodata nu am fost satisfacut de inchinarea la icoane,aprins luminari, purtat tot felul de insemne si obiceiuri care multi nu le inteleg. Le-am facut o vreme pt ca asa ma invatau parintii ,dar nici ei nu stiau pe deplin de ce le fac.Cica asa au apucat. Daca BO ar da la o parte aceste ritualuri ,care pastreaza linia VT ,dar se lauda ca tine NT ,ar fi un mare cistig .Sa fi mers mai mult pe partea de educare, vobire directa , implicare reala in problemele oamenilor.Se face foarte putin pe directia asta. Tu ai impresia ca am auzit niste explicatii pe la altii si gata m-au dat pe spate? Au fost ani ,in care incet incet am inteles una,apoi alta. Mi-am dat seama de ce nu-mi placeau anumite lucruri in BO ,numai citind Biblia si am gasit multe lucruri care se afltfel decit se spune in ea. Cuvintul e cel care te schimba ,te face sa intelegi ,te lumineaza . Toti iti vind pontul ca numa preotii au dreptul sa interpreteze .Daca nu zici ca ei ,gata esti eretic. Domnul Isus cui vorbea ? De unde erau miilea alea de oameni care il urmau ? Vorbire directa ,fara intermediari. Citi ani le-a trebuit apostolilor sa-L asculte ,si tot nu pricepeau. Dar,de ,tre sa apara neaparat niste farisei ,care sa zica ca numai intelegerea lor e buna. Noi nu sintem in stare sa citim ,ca de,ne tragem din maimute si nu stim a gindi. Protestantii au aparut tocmai pt faptul ca bisericile istorice s-au departat de la Scriptura prin institutiile care le-au creat. Sistemul ierarhic impus de ei pt a controla mai bine e impotriva invataturilor lui Isus. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|