Citat:
În prealabil postat de hmiron
Pentru ca ar insemna sa aruncam la gunoi Sfintii Parinti, parte inseparabila a ortodoxiei, or noi exact asta discutam aici: ortodoxie vs sola scriptura. Cei ce adopta sola scriptura sunt evident in avantaj cand vine vorba de dispute, pentru simplul fapt ca exista mult mai mult material ce trebuie coroborat.
|
Nu ne cere nimeni să "aruncăm la gunoi Sfinții Părinți", trebuie doar să privim cu ochi critici ceea ce au afirmat ei. Iar acești "ochi critici" să nu fie prejudecata noastră partizană, ci însăși Scriptura. Cât privește bogatul material religios, cred că ar fi de bun simț să adoptăm metoda specialiștilor BNR. Aceștia nu studiază miile de bancnote false pentru a le depista, ci cunosc dintru început în amănunt caracteristicile bancnotei adevărate. Este imposibil să nu depisteze astfel falsificările.
Citat:
Eram sigur ca cineva din tabara dumneavoastra va veni cu acest argument. Nu Biblia este infailibila si perfecta, ci interpretarea pe care o dati dumneavoastra Bibliei. In interpretarea mea, de ateu, Biblia este o carte plina de contradictii si greseli.
|
Mă rog, vă respect opinia; eu nu am pretenția infailibilității interpretării mele (ori a Bisericii mele), însă sunt convins că Dumnezeu nu greșește. Iar punctul Lui de vedere este exprimat doar în două cărți: Cartea Naturii și Cartea Sa Sfântă.
Citat:
Din simplul fapt ca exista atatea interpretari, tragem concluzia ca Biblia este imperfecta in mod obiectiv, oricat de solida ar fi interpretarea pe care o dati dumneavoastra.
|
Este nedrept să atribuim Bibliei multitudinea de interpretări și denominații creștine. Mai degrabă natura umană păcătoasă a dus la atâtea interpretări deformate. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu exprimat în limbaj omenesc, deci accesibil oricărui om indiferent de nație, rasă ori cultură.