Citat:
În prealabil postat de anna21
Dumnezeu sa te intareasca!
Nu cred ca-ti poti aduce tu sotul inapoi la ortodoxie, doar Dumnezeu poate face aceasta.
Nu te increde prea mult in fortele tale, ca sa nu cazi si tu. Mai bine evita orice discutie religioasa, daca este posibil.
Cred ca toate lucrurile au un sens, pana la urma, nimic nu este intamplator. Parintii mei erau atei (mie-mi povestea tata despre teoria evolutionista inainte de a merge la scoala, era f entuziasmat). Acum inteleg ca este un lucru fenomenal ce s-a intamplat: restul familiei este baptista, in cazul meu (cu putine exceptii). Daca parintii mei nu ar fi fost asa, probabil ca eu nu as fi fost azi ortodoxa, ci baptista (si azi nici ei nu mai sunt atei).
|
Eu cred ca Dumnezeu mi-a dat o sansa: sa ma intaresc in credinta si sa ma intorc intru totul la El. Tocmai pentru ca si eu cred, la fel ca tine, ca nimic nu este intamplator: Dumnezeu ni le da pe toate cu un scop. Ca si in cazul tau: daca parintii tai nu ar fi fost atei (si mai apoi baptisti), poate ca ai fi fost ortodoxa doar cu numele. Dar asta te-a facut sa intelegi mai bine ce inseamna Dumnezeu si Cuvantul Lui. In cazul meu a fost la fel: probabil ca eram ortodoxa doar pentru ca in religia asta m-am nascut si crescut. M-am tot intrebat de ce eu? De ce mi-ai scos Doamne in cale familia asta blestemata? De ce nu mi-a dat si mie Dumnezeu un barbat normal, ortodox, a carui parinti sa fie si sa ramana ortodocsi? Apoi, dupa ce socul a mai trecut, am inceput sa realizez ca sunt cea mai mare pacatoasa, ca nu merit nimic bun de la Dumnezeu, ca de fapt Dumnezeu ii da fiecaruia dupa credinta lui...
Anna, eu am nadejde ca Dumnezeu va avea mila de familia mea si mai ales de copiii mei, care sunt totusi nevinovati. Si am credinta ca Dumnezeu va face o minune cu sotul meu si va reveni la ortodoxie...
Dumnezeu sa te ajute, ca ai un suflet mare