View Single Post
Vechi 16.11.2009, 15:11:23
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred ca exagereaza deoarece datorita unor asfel de cantari ne apropiem mult de stilul pricesnelor de la secte(de la care le-am imprumutat) si ajungem (cum s-a ajuns de fapt) sa credem chiar si noi ortodocsii ca sunt tipice pentru cultul nostru, de vreme ce, cei mai multi ortodocsi fie ei intelectuali sau nu, cred asta. Si asa ascultand o caseta cu pricesne ortodoxe sau o caseta de la Oastea Domnului sau chiar de la o secta nu ne dam seama decat dupa coperta ca e ortodoxa sau nu. Si ajungem sa cantam niste chestii in care nu credem amestecandu-le cu credinta noastra:Ca de exemplu:"Du-ma sus la Fiul Tau
Si la Dumnezeu".(Lacrimi mari imi curg pe fata) - De parca Fiul nu ar fi Dumnezeu....si multe altele.
Daca aveti voi mai multe exemple va rog...
Parintii mei, oameni simpli de altfel, nu pot sa conceapa ca aceste pricesne nu sunt tipic ortodoxe, acestea s-au cantat dintotdeauna in biserica si cand incep pricesnele parca se da tonul la boceala....toata Sfanta Liturghie nu stoarce o lacrima de pocainta de la crestinii nostri, dar cand incepe priceasna...apar batistele.