Citat:
În prealabil postat de caminaris
Preotul si preoteasa trec, ca si noi - ceilalti oameni, prin furcile caudine ale ispititorului. Insa ele sunt ingaduite de Dumnezeu numai daca iese ceva bun din asta.
Adica, daca ei se vor desparti din cauza unei astfel de cumpene din viata lor inseamna ca despartirea le este spre mantuire.
Daca nu se vor desparti inseamna ca ramanerea impreuna iarasi le e spre mantuire.
Degeaba ne aplecam noi cu mintea noastra limitata asupra problemelor lor ca nu vom avea ceva de invatat din asta: e o chestiune care ne depaseste.
La ce ne va folosi noua sa stim ce face altul?
Important e ce facem noi.
Crezi ca preotul care trece printr-o despartire devine vreun vagabond care nu mai are nici-un drept?
Poate devine mai intelept si mai devotat slujirii.
Asta numai Dumnezeu o stie.
Insa ei cu viata lor si noi cu a noastra (sau altfel spus: eu cu viata mea).
Sau tu o sa devii mai inteleapta daca o sa stii mai multe amanunte despre povestea lor?
Ma indoiesc.
Oricum, noi oamenii, invatam numai din greselile proprii.
|
pe noi ne depasesc multe, ar trebui sa nu spun Dumnezeu ca este prea mare pentru mine, ar trebui sa nu citesc biblia ca e prea sfanta pentru mine, si tot asa. pe mine nu ma intereseaza daca preotul devine vagabond sau ce se intampla in familia lui, cum nimeni nu doreste ca cineva sa de bage in familia lui. nu stiu daca o sa devin mai inteleapta, acum stiu cum stau lucrurile, acum nu o sa ma mai uit stramb la un preot divortat, acum stiu ca el poate sluji in biserica, acum sunt convinsa ca preotul de la ploiesti a comis adulter de asta nu este de acord cu divortul.daca nu intrebam puteam sa raman cu niste idei proaste in cap de ale mele, sau auzite pe ici pe colo si ramaneam in nestiinta. de asta e bine sa intrebam, dar cum am zis aici e ceva ciudat, multi sar ca arsi la intrebari. nu vreau sa dau cu piatra in preoti, ci pur si simplu era o intrebare. sau multi considerati ca este o blasfemie sa vorbesti sau sa aduci vorba despre un preot.