![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Anaana, dar de ce te framanta pe tine asa de tare chestiunea asta?
Ideea este ca da, preotii divortati pot sa slujeasca daca au dezlegare de la episcopul locului, si in general se da. Daca el nu a fost vinovat de divort, daca nevasta l-a lasat pentru altul ca s-a saturat sa fie preoteasa, ce sa faca? Nimeni nu cred ca vrea sa fie pus in postura de divortat, mai ales preot fiind, deci...sa nu judecam, ca se poate intampla oricui. Am inteles ca se cearta doi preoti la voi la biserica, unul din ei e divortat? Sa stii ca nu e bine sa ai de a face in situatiile astea, sa barfesti, etc. Cum spunea geo, oamenii nu au ce sa intervina, trebuie chemat urgent protopopul ca sa vada care este problema. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Sora Ana,
nu te mai certa cu toti, lasa-i sa zica si sa te faca cum vor ei. Ceea ce ti-am spus ti-am spus ca si cunoscator al sf.canoane pe care le-am studiat in facultate si ti-am spus cum trebuie sa fie. Acum fiecare isi da cu parerea dupa cum crede fiecare. Si fratia ta crezi ce vrei. Am vrut sa te ajut numai din dragoste pentru Hristos. Fii binecuvantata!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce spuneti este in contradictie cu Sf Canoane ! Preotul se poate desparti numai pe motiv de adulter. Daca preoteasa e vinovata de adulter, preotul are 2 posibilitati: 1-o iarta pentru adulter si ramane cu ea, dar renunta la preotie 2-nu renunta la preotie, dar in acest caz este obligat sa se desparta Preoteasa trebuie sa fie curata precum preotul, facand adulter, nu mai poate fi preoteasa ! La fel si mirenii, singurul motiv acceptat de biserica pentru divort este adulterul. Chiar si Mantuitorul ne spune acest lucru. Preotul divortat pentru adulter, ramane in toate drepturile, inclusiv predicarea, caci aceasta face parte din datoria lui. Nu se mai poate insa recasatori ca preot, acest lucru este interzis de Sf Canoane. E mai bine sa nu fie insa asemenea situatii. Last edited by RELUCU; 17.11.2009 at 12:37:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca preoteasa e vinovata de adulter, preotul are 2 posibilitati: 1-o iarta pentru adulter si ramane cu ea, dar renunta la preotie 2-nu renunta la preotie, dar in acest caz este obligat sa se desparta Preoteasa trebuie sa fie curata precum preotul, facand adulter, nu mai poate fi preoteasa ! La fel si mirenii, singurul motiv acceptat de biserica pentru divort este adulterul. Chiar si Mantuitorul ne spune acest lucru. Preotul divortat pentru adulter, ramane in toate drepturile, inclusiv predicarea, caci aceasta face parte din datoria lui. Nu se mai poate insa recasatori ca preot, acest lucru este interzis de Sf Canoane. E mai bine sa nu fie insa asemenea situatii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Preotul si preoteasa trec, ca si noi - ceilalti oameni, prin furcile caudine ale ispititorului. Insa ele sunt ingaduite de Dumnezeu numai daca iese ceva bun din asta.
Adica, daca ei se vor desparti din cauza unei astfel de cumpene din viata lor inseamna ca despartirea le este spre mantuire. Daca nu se vor desparti inseamna ca ramanerea impreuna iarasi le e spre mantuire. Degeaba ne aplecam noi cu mintea noastra limitata asupra problemelor lor ca nu vom avea ceva de invatat din asta: e o chestiune care ne depaseste. La ce ne va folosi noua sa stim ce face altul? Important e ce facem noi. Crezi ca preotul care trece printr-o despartire devine vreun vagabond care nu mai are nici-un drept? Poate devine mai intelept si mai devotat slujirii. Asta numai Dumnezeu o stie. Insa ei cu viata lor si noi cu a noastra (sau altfel spus: eu cu viata mea). Sau tu o sa devii mai inteleapta daca o sa stii mai multe amanunte despre povestea lor? Ma indoiesc. Oricum, noi oamenii, invatam numai din greselile proprii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asta nu trebuie sa arunci cu piatra in ei (de altfel nu trebuie sa arunci cu piatra in nimeni decat daca tu esti fara pata). Nu vorbesc de tine personal ci la general, de noi (ma includ si eu in acest "noi" ca si eu sunt curios din fire). E foarte bine ca te informezi, dar una e sa te informezi din Sfanta Scriptura si alta despre viata privata a unor oameni care traiesc alaturi de noi, ca risti sa dai in barfa ("risti" e putin spus). E normal sa sara ca arsi unii dintre noi cand e vorba de viata privata a unui preot pentru ca, pe lumea asta, ei reprezinta biserica Lui Hristos, care trebuie aparata si nu denigrata. Dar tu informeaza-te despre ce vrei tu, ai deplina libertate, insa suporta si consecintele: discutii in contradictoriu si acuze fatise. Trebuie sa le accepti deoarece orice actiune a noastra are si niste consecinte. Asa ca nu te mai supara ca unii dintre noi te acuza de barfa. Accepta situatia: tu ai aflat ce vroiai si, in schimb, ai starnit o polemica. Asta e. Reversul medaliei. Mergi mai departe.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rog sa imi raspunda un preot!! | Andreea002 | Morala Crestina | 5 | 30.12.2012 12:46:02 |
Preot necasatorit | bluester | Preotul | 3 | 05.01.2012 00:18:20 |
Vreau sa ma fac preot | petrisor.nicu | Intrebari utilizatori | 24 | 17.05.2011 19:18:46 |
PREOT | alexandra | Preotul | 24 | 20.01.2007 23:47:25 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|