Citat:
În prealabil postat de anaana71
pe noi ne depasesc multe, ar trebui sa nu spun Dumnezeu ca este prea mare pentru mine, ar trebui sa nu citesc biblia ca e prea sfanta pentru mine, si tot asa. pe mine nu ma intereseaza daca preotul devine vagabond sau ce se intampla in familia lui, cum nimeni nu doreste ca cineva sa de bage in familia lui. nu stiu daca o sa devin mai inteleapta, acum stiu cum stau lucrurile, acum nu o sa ma mai uit stramb la un preot divortat, acum stiu ca el poate sluji in biserica, acum sunt convinsa ca preotul de la ploiesti a comis adulter de asta nu este de acord cu divortul.daca nu intrebam puteam sa raman cu niste idei proaste in cap de ale mele, sau auzite pe ici pe colo si ramaneam in nestiinta. de asta e bine sa intrebam, dar cum am zis aici e ceva ciudat, multi sar ca arsi la intrebari. nu vreau sa dau cu piatra in preoti, ci pur si simplu era o intrebare. sau multi considerati ca este o blasfemie sa vorbesti sau sa aduci vorba despre un preot.
|
Preotii nu pot fi hirotoniti daca parintii lor au divortat sau daca parintii lor au comis adulter, deci acum intelegi cat de curata este chiar spita din care se trag.
De asta nu trebuie sa arunci cu piatra in ei (de altfel nu trebuie sa arunci cu piatra in nimeni decat daca tu esti fara pata).
Nu vorbesc de tine personal ci la general, de noi (ma includ si eu in acest "noi" ca si eu sunt curios din fire).
E foarte bine ca te informezi, dar una e sa te informezi din Sfanta Scriptura si alta despre viata privata a unor oameni care traiesc alaturi de noi, ca risti sa dai in barfa ("risti" e putin spus).
E normal sa sara ca arsi unii dintre noi cand e vorba de viata privata a unui preot pentru ca, pe lumea asta, ei reprezinta biserica Lui Hristos, care trebuie aparata si nu denigrata.
Dar tu informeaza-te despre ce vrei tu, ai deplina libertate, insa suporta si consecintele: discutii in contradictoriu si acuze fatise. Trebuie sa le accepti deoarece orice actiune a noastra are si niste consecinte.
Asa ca nu te mai supara ca unii dintre noi te acuza de barfa. Accepta situatia: tu ai aflat ce vroiai si, in schimb, ai starnit o polemica. Asta e. Reversul medaliei. Mergi mai departe.