AndruscaCIM curentul charismatic nu are legatura cu cultul penticostal ca atare,este ca si cum as vorbi despre ortodocsi si catolici,aceste religii la inceput erau una,dar apoi s-au detasat una de cealalta.De aceea este bine sa spunem despre cine vorbim.
Am mai discutat pe marginea acestui subiect.Si pentru mine este o tema complicata ,dar totusi incerc sa o inteleg.
Sa stii ca chiar si primii crestini aveau cel putin o limba comuna,totusi se vorbeste in biserica primara de acest dar.Ei se puteau intelege foarte bine fara sa primeasca acest dar daca vei citi atent in biblie.De ce il primesc totusi?Pentru ca scopul acestui dar era urmatorul:
1 Corinteni 14:4 Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe SINE INSUSI; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
Ori nu pentru a propovadui Cuvantul Domnului,sau in scop evanghelistic sau misionar.
Tu nu poti intelege cum are loc aceasta,nici eu nu ma pot lauda ca pot sa inteleg.Doar cel care detine acest dar il poate intelege.Eu doar pot sa spun ca acest dar exista.Ca tu vorbesti despre "bolboroseli",uite ce mi s-a parut mie curios:biblia spune ca se poate ca cineva sa vorbeasca in alta limba si el insusi sa nu inteleaga ce vorbeste.Pentru a sti si a le talmaci altora are nevoie de alt dar:
1 Corinteni 14:13 De aceea, cine vorbește în altă limbă, să se roage să aibă și darul s-o tălmăcească.
Aceste lucruri sun intelese doar cei care au acest dar.Vorbirea in limbi face parte insa din tainele divine.
Eu am intrat pe acest topic intrucat cunosc foarte multi penticostali si nu mi se pare ca il slujesc pe "altcineva" si nu pe Dumnezeu.De aceea pentru mine care ii cunosc mi se pare o ipocrizie sa spun ca nu penticostalii nu il slujesc pe Dumnezeu.Intotdeauna daca cineva nu este dupa voia lui Dumnezeu,felul lui de vietuire il va trada.
Mie imi place sa discut detasat,adica calm,fara sa insult pe cel care nu este de acord cu mine.Imi place sa intretin discutii placute si pentru mine si pentru cel cu care discut,chiar daca ne contrazicem.
In ceea ce priveste teoria evolutionista,poate stilul meu este si mai detasat ca de obicei :), nu de "argumentele Scripturistice",pentru ca tin cont de ele,ci pentru ca trebuie sa vad cui ma adresez.Daca cineva nu crede in biblie atunci o sa ii arat ca se inseala chiar prin ceea ce crede el si atunci se va convinge mai degraba daca are dreptate sau nu sau daca biblia este asa cum crede el ca este.
Last edited by Totpeetor; 20.11.2009 at 16:05:37.
|