Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Eu am rugat fratii si surorile care cunosc sfinti sau parinti imbunatatiti care au ajuns la stadiul acesta desfatindu-se sexual cu propria sotie sa ii nominalizeze. Este clar ca nu exista asa ceva .
|
Oamenii in general nu vorbesc de viata lor intima, este un subiect.. intim.
Asa ca nu te astepta sa citesti in sinaxare de cate ori faceau dragoste sfintii casatoriti si in ce pozitii.

Exista feluri si feluri de asceza. Exista si alte asceze si nevoiri in afara de cele sexuale. Bineinteles, masura este buna in acest domeniu, dar daca se face din viata intima un inventar de reguli, daca se face totul dupa un canon sau un tipic, ceva nu este in regula. Regulile sunt pentru orientare, pentru aducere aminte ca trebuie si o anume infranare, dar viata intima a unui cuplu trebuie sa fie si spontana, si depinde de multi multi alti factori decat un ritm hotarat din afara.
Nu stiu daca unii dintre voi au citit ce spune de ex. parintele Teofil Paraianu despre acest subiect. Am sa caut din nou textul.
Insa nu as vrea sa iasa iar ceva de genul 'in sabii sa ne taiem, sau in citate sa ne citam'... Nu aduc acest citat ca o dovada, ci ca un exemplu de gandire neinchistata in canoane.
As mai vrea sa adaug ca aplicarea canoanelor ca dogme, in mod absolut,
contravine evangheliei, si mie asta mi se pare argumentul principal pe care l-as putea aduce pentru tot ceea ce spun cand critic aceasta aplicare. 'Nu omul este pentru sabat, ci sabatul pentru om'; 'legea nu mantuie'. Etc.