![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai de providenta este vorba tot timpul numai ca acum discutam despre contraceptie-sarcini dar ea se pune la fel de bine si cind discutam despre minie, mindrie, lacomie,desfrinare ,iubire de arginti,zavistie,icoane,parinti trupesti,copii,nasi de orice fel ,spovedanie, celelalte sfinte taine, viata duhovniceasca, sociala,mondena, enoriasi, preoti, calugari . Dumnezeirea(providenta)este masura, canonul, unitatea cu care se compara si se asambleaza orice de la stadiul de dorinta si gind pina la infaptuire. Eu am rugat fratii si surorile care cunosc sfinti sau parinti imbunatatiti care au ajuns la stadiul acesta desfatindu-se sexual cu propria sotie sa ii nominalizeze. Este clar ca nu exista asa ceva . Dar tot eu pot sa va dau un exemplu de om care dupa ce s-a casatorit si i-a venit pe lume prima fetita a hotarit ,de comun acord cu sotia sa, sa-si intrerupa viata sexuala si sa devina casti .Acest om ,cunoscut in toata lumea crestina si si necrestina, roman de felul lui ,se cheama Dumitru Staniloaie,iar pt. toata curatia trupeasca si rivna sa intreaga a fost binecuvintat de D.zeu cu mari daruri ,iar stirea este publica de mai bine de 10 ani. Deasemenea este bine sa luam spre reflectie (ma refer doar la cei care si doresc aceasta): ,,Tinar am fost si am imbatrinit si n-am vazut pe cel drept prigonit si nici semintia lui cersind piine" ,,Dreptul ca finicul va inflori si ca cedrul cel din Liban se va inmulti" (Ps.91/12) ,,Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrani,nu va da in veac clatinare dreptului (Ps54/25) In final am inteles ce pozitie ai despre contraceptie. Ma gindesc ca ar fi posibil sa fim in eroare : sa vorbim si sa sustinem acelasi lucru dar in formulari diferite (evident)si aparent sa avem impresia ca suntem in polemica . Voi fi mai atent de acum in colo ! Last edited by zaharia_2009; 23.11.2009 at 19:23:24. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ajutati-ma sunt disperata | patricia2006 | Umanitare | 7 | 02.09.2012 23:47:20 |
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul | diannaalex | Umanitare | 5 | 23.06.2010 09:05:36 |
|