Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Da, exact "strigată", adică ceea ce fac popoarele cu religii primitive, care dansează în jurul focului și comunică cu lumea spiritelor.
Atunci când Hristos s-a rugat înainte de a fi dat pe mâna fariseilor, s-a dus să se roage în liniște, și le-a spus ucenicilor să facă la fel, în liniște și priveghere, nu s-a apucat să strige la ei, să se legene și să dea cu mâinile prin aer, spuându-le că așa intră "Isus în inima lor" și îi "învăluie puterea Duhului Sfânt"
|
Ieșirea 8:12
Ieșind deci Moise și Aaron de la Faraon, a strigat Moise către Domnul ca să piară broaștele pe care le trimisese împotriva lui Faraon.
Ieșirea 15:25
Atunci Moise a strigat către Domnul și Domnul i-a arătat un lemn;
Judecători 4:3
Și au strigat fiii lui Israel către Domnul;
Judecători 16:28
Atunci a strigat Samson către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeule, adu-ți aminte de mine și întărește-mă încă o dată, o, Dumnezeule, ca printr-o singură lovitură să mă răzbun pe Filisteni pentru cei doi ochi ai mei!”
1 Regi 7:9
și a strigat Samuel către Domnul pentru Israel și l-a auzit pe el Domnul.
3 Regi 17:20
Apoi a strigat Ilie către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeul meu, oare și văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?”
etc...
primitivi vechii evrei, nu-i asa? Dar erau poporul Domnului. Si chiar cei din Biserica
Faptele apostolilor 7:60
Și, îngenunchind, a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea, a murit.
Luca 18:38
Și el a strigat, zicând: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ți milă de mine!
Faptele apostolilor 4:24
Iar ei, auzind, într-un cuget au ridicat glasul către Dumnezeu și au zis: Stăpâne, Dumnezeule, Tu, Care ai făcut cerul și pământul și marea și toate cele ce sunt în ele
rugaciunea strigata vine din prea multa durere. E drept ca multi exagereaza, dar asta nu inseamna ca cei ce ii judeca sunt mai buni. Daca noi ne-am obisnuit intr-un fel, sa recunoastem ca e doar obisnuinta, nu principiu biblic.