Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 20:10:28
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Frate Geony, esti ca o albina: mereu dornic sa stranga " miere" pentru a " da" si altora. Frumos! Imi place ca esti devotat.

Nu ar fi pcat sa stim numai noi aceste lucruri???
Vechi 26.05.2009, 08:47:18
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Nu ar fi pcat sa stim numai noi aceste lucruri???
Da. Mare pacat ar fi. Iata deci ca " Sfintii Zilelor Noastre" nu sunt cum par a fi. Se pare ca baga "gunoiul sub pres" in loc sa il arunce la cos, cum ar fi normal.
Doamne ajuta
Vechi 22.11.2009, 23:05:26
dyanashine dyanashine is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.11.2009
Implicit

nu vreau sa va judec asa cum judecati voi pe altii dar sincer m-am uitat peste mesajele voastre si cred ca gresiti f mult.toti suntem oameni si cunoastem in parte ,nu cred ca trebuie sa judecam alte religii doar pentru ca sunt diferite ,apropo termenul de secta sau eretici nu are ce sa caute in vocabularul unui crestin,cel putin asta e parerea mea.referitor la modul de rugacine al penticostalilor mi se pare ca sunteti prea lumesti ne intereseaza atat de mult cum se manifesta ?sau daca se roaga din suflet ?lucrurile care se vad cred ca au mai putina importanta ,ce e in suflet e mai important ,mi se pare ca e prea multa critica si nu e semnul unei dragoste crestine ,dupa mine.nu vreau sa supar pe nimeni dar eu cred ca nu e bn sa judeci un om sau o religie doar pentru ca nu o intelegi.cat despre faptul ca unii au renuntat la ordodoxism doar pt ca cere mai mult efort e complet gresit,cu totii stim ca in alte religii exista mult mai multa abstinenta ca aici.
Vechi 22.11.2009, 23:20:09
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Dyanashine, dar ce te asteptai, este aproape normal sa gasesti animozitate fata de penticostali intre ortodocsi. Si printre penticostali este destula animozitate fata de ortodocsi.
In general cei care lasa ortodoxia pentru alte culte, nu sunt ortodocsi practicanti, deci oricum ei nu se omorau cu multitudinea de reguli care sunt in Biserica Ortodoxa, convertirea deci fiind in special pe baza unui gol sufletesc, si nu fiidnca s-au saturat sa posteasca, sau sa stea in genunchi, sau sa stea in picioare, sau etc. Sincer nu vad un ortodox obisnuit cu liturghia ortodoxa sa se indragosteasca de felul de a se ruga al penticostalilor/baptistilor/etc. Nu vad cum, fiindca sunt doua lucruri diametral opuse.
Vechi 22.11.2009, 23:53:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

O "slujba" a penticostalilor....am ramas socaaaaaaaaaaaaata!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related

Si aici un om care are nevoie de medicatie
http://www.youtube.com/watch?v=aVMyK...eature=related

Last edited by AndruscaCIM; 22.11.2009 at 23:57:28.
Vechi 23.11.2009, 09:58:46
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
O "slujba" a penticostalilor....am ramas socaaaaaaaaaaaaata!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...eature=related

Si aici un om care are nevoie de medicatie
http://www.youtube.com/watch?v=aVMyK...eature=related
Ceea ce ai vazut reprezinta o grupare a desprinsa din penticostali , si se numesc carismatici.
Exista totusi o asemanare intre unii si altii , si anume GALAGIA ce o fac in timp ce se roaga in adunari.
Vechi 23.11.2009, 12:57:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ceea ce ai vazut reprezinta o grupare a desprinsa din penticostali , si se numesc carismatici.
Exista totusi o asemanare intre unii si altii , si anume GALAGIA ce o fac in timp ce se roaga in adunari.
Daaa...am mai vizionat un gen de rugaciune foarte galagioasa si fara nicio noima. Toti oamenii erau imbracati in alb si unii aveau niste manifestari ciudate...ori eu stiu ca totusi rugaciunea nu trebuie facuta la modul asta, ci dimpotriva in liniste, fara a-l deranja pe cel de alaturi si fara a te transforma intr-o persoana cu probleme cu psihice...

Ciudat este faptul ca in filmuletele alea pe care le-am postat, se constata ca pastorul creaza o atmosfera extrem de agiatata si manipuleaza oamenii inspre atitudini anormale...e ca un fel de presiune foarte mare, ceea ce mi se pare ca e de la Satana 100%...pentru ca acea atmosfera nu poate fi placuta lui Dumnezeu.
Vechi 24.11.2009, 12:23:24
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Sincer nu vad un ortodox obisnuit cu liturghia ortodoxa sa se indragosteasca de felul de a se ruga al penticostalilor/baptistilor/etc. Nu vad cum, fiindca sunt doua lucruri diametral opuse.
Singura diferenta ar fi ca rugaciunea ortodocsilor e cantata/ rostita, iar a penticostalilor rostita/strigata. Deci , diferenta de volum . Nu vad de ce ar fi diametral opusa. Doar daca ne place sa ne judecam intre noi. Diametral opuse ar fi rugaciunea catre Dumnezeu si slujba dedicata lui satan.
Vechi 24.11.2009, 12:41:55
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doriana
Singura diferenta ar fi ca rugaciunea ortodocsilor e cantata/ rostita, iar a penticostalilor rostita/strigata
Da, exact "strigată", adică ceea ce fac popoarele cu religii primitive, care dansează în jurul focului și comunică cu lumea spiritelor.

Atunci când Hristos s-a rugat înainte de a fi dat pe mâna fariseilor, s-a dus să se roage în liniște, și le-a spus ucenicilor să facă la fel, în liniște și priveghere, nu s-a apucat să strige la ei, să se legene și să dea cu mâinile prin aer, spuându-le că așa intră "Isus în inima lor" și îi "învăluie puterea Duhului Sfânt"
Vechi 24.11.2009, 12:47:19
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Doamne apara-ne si pazeste! acum am vazut si eu circul ala. brrrrrrr... cred ca ar tb exorcizati

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50