Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 24.11.2009, 20:10:45
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Frate Bogdan, observ ca nu esti sincer cu mine. La multe intrebari nu ai raspuns (...)
Antoni0, cred ca nu m-am exprimat nici eu clar, asa ca hai sa lamurim niste lucruri. Deci:

Nu apar calendarul nou, a fost o mare greseala, introdusa cu scopuri ecumeniste. A fost o abandonare a unei traditii, dar nu cred ca a fost o incalcare a unei dogme sau a ortodoxiei.

Sunt de acord ca au fost multe sinoade si sfinti care au condamnat calendarul nou. Totusi, asta nu inseamna neaparat si automat pierderea Harului pentru cei ce l-au primit, cu sau fara voia lor. Dumnezeu e lung rabdator, amintesteti numai cate sute de ani a rabdat filioque, pana la marea schisma.

Sunt constient ca BOR merge intr-o directie gresita. M-as bucura mult ca BOR sa revina la calendarul vechi si sa abandoneze ecumenismul, dar nu stiu daca se va intampla asa ceva prea curand. Daca directia gresita va fi mentinuta pana acolo incat BOR sa piarda Harul, sunt sigur ca Dumnezeu va purta de grija celor care nu sunt de acord cu directia asta si-i va duce in directia cea buna.

Minuni exista si la budisti, si la catolici, cum spui tu. Nu cred ca avem noi discernamantul sa distingem intre cele autentice si cele false. In trecut, oamenii mergeau la parinti sporiti, la sfintii din desert, pentru a ii ajuta sa le distinga. Poti tu sa distingi intre o minune falsa si una adevarata?

Nu uita, ca si la Ierusalim se pogoara in fiecare an Lumina Sfanta, care nu s-a pogorat niciodata la eretici, ci totdeauna numai la ortodocsi.

Daca te indoiesti de Cuviosul Paisie Aghioritul, cred ca esti cam ratacit...

De Sf. Iosif Isihastul ce zici? A fost si el mateit, insa apoi a trecut la floriniti. Iar cand acestia au negat Harul in bisericile pe stil nou, s-a dezis si de acestia. O fi fost si el inselat? Hai sa fim seriosi.

Bogdan.