Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 26.11.2009, 01:22:50
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Sa inteleg ca intre anii 1924 - 1935 nu a existat Biserica pe acest pamint ( in pofida promisiunii lui Dumnezeu )...si Biserica oficiala s-a rupt de biserica ortodoxa( calendarista ) care nu exista inca...
Care era erezia Bisericii oficiale in anul 1924 ?

Avem aici la Scotland Yard 2 carti:una aparuta cu aprobarea Sfintei Manastiri Vatopedu despre Cuviosul Iosif Sihastrul si alta despre staretul Efrem Katunakiotul,traducere de ieroschimonah Stefan Nutescu,Schitul Lacu-Sfintul munte Athos

Pot sa scriu pe forum credinta acestor cuviosi ( sfinti ) despre care este Biserica lui Dumnezeu...

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...orectitudinii/
.....

15 iunie 1976: „În viitor «aripa dreaptă» a ortodoxiei se va diviza probabil în mai multe mici «jurisdicții», cele mai multe anatematizându-se și luptându-se unele cu altele. [...] Trebuie să menținem contactul viu cu clericii ruși mai bătrâni, chiar dacă unii dintre ei ne par poate puțin prea «liberali», altfel ne vom pierde în jungla «zelotismului» ce crește în jurul nostru!”
8 iulie, 1980: „Noi înșine am simțit de la o vreme că Pr. … și alții care îi împărtășesc atitudinea se îndreaptă direct către o schismă, care acum pare inevitabilă dacă nu își schimbă direcția. Nimeni nu are nevoie de o astfel de schismă: sunt așa de multe grupuri de ortodocși «corecți» în Grecia de azi (nici unul în comuniune cu ceilalți), încât un nou grup nu va face decât să dovedească puterea diavolului de a diviza pe creștinii ortodocși“.
27 octombrie 1980: „Privesc cu durere și întristare întreaga situație…, dar nu am puterea de a face nimic. [...] Inevitabila schismă pe care ei o pregătesc acum (dacă nu se schimbă cât mai curând) va fi ultimul pas într-un proces pe care numai ei îl pot schimba”.
17 septembrie 1981: „Judecând după ultima izbucnire, schisma este aproape și mi-e teamă că «majoritatea tăcută» a preoților și a mirenilor noștri vor ofta doar ușurați când vor fi plecat cei ce bagă zâzanie,lăsând în urma lor o recoltă negativă de rea-voință și continuându-și, pe un ton și mai înalt, ponegrirea și ura din noua lor «jurisdicție».
Dumnezeu să ne păzească de toate acestea! Te rog să-mi ierți franchețea, dar simt că este deja foarte târziu, și oricine poate face ceva e mai bine să o facă acum. Știu că Dumnezeu va continua să păzească Biserica Sa și cred că va face să prospere adevărata misiune ortodoxă care tocmai începe în Biserica noastră [...] Dar tragedia sufletelor prinse într-o schismă produsă de încăpățânare va fi incalculabilă“.
8 decembrie 1981: „Cât de tragic este faptul că unii îi scot pe cei din turma lor (chiar dacă mică) din comuniunea cu singurii oameni care ar putea încă să-i învețe ce este ortodoxia și să-i ajute să se trezească din fanteziile lor despre o ortodoxie supercorectă ce nu există niciunde în lume”.

....

“Cunoaștem mulți convertiți ce se agață de «corectitudine» ca de un biberon și cred că și-ar mântui sufletele mai bine dacă ar fi puțin mai «incorecți», dar mai smeriți”(Cuv. Seraphim Rose).
S-au scris deja “kilometrii” si tu vrei sa-ti spun care era erezia marturisita a bisericii oficiale?! Te invit sa-ti invingi lenea si sa citesti macar ce s-a postat aici, mai inainte.

Cu privire la continuitatea existentei Bisericii lui Cristos, ironia ti-e complet gratuita. Schisma s-a produs in 1923-24 prin caderea in erezie a bisericii oficiale (schimbarea Sfintei Traditii prin introducerea calendarului iulian revizuit). Biserica a fost acolo unde numai ortodoxia era marturisita. Pina in 1935 ierarh i-a fost insusi Capul: Isus Cristos Mintuitorul. Dar daca iti vine greu sa accepti, atunci ia de bun ce am spus mai inainte pentru sceptici si spune-ti ca schisma s-a facut in 1935, la limpezirea apelor, atunci cind Dumnezeu i-a dat Bisericii si ierarhi pe pamint ca sa o pastoreasca.

Poti sa vii si sa umpli 20 de pagini din credinta tuturor acelor cuviosi (“sfinti”) si a oricaror altora, daca vrei, pentru ca atita timp cit aceia vorbesc impotriva invataturii Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, efortul tau si-al lor ramine inutil.

In Biserica Ortodoxa, Trupul curat al lui Cristos, nu exista erezie.

PS1 “Razboinicii” in propria nalucire si cuviosii stilului nou croit de masonerie ar fi de un milion de ori mai credibili daca si-ar justifica pozitia chiar si cu un singur citat din invatatura Bisericii decit cu vedenii in “duh” si revarsari de intelepciune paralele cu Ortodoxia. Inca mai astept sa vad cine, unde si cind a confirmat ca un ortodox poate comemora si se poate cuminica cu un episcop eretic.

PS2 Dupa atitia ani de Scotland Yard ma asteptam la mai multa perspicacitate. Faptul ca citezi numai contemporani ar fi trebuit sa-ti dea de inteles ca apartii altei "ortodoxii", noi, mai de la 1924 incoace.