Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Cu privire la continuitatea existentei Bisericii lui Cristos, ironia ti-e complet gratuita. Schisma s-a produs in 1923-24 prin caderea in erezie a bisericii oficiale (schimbarea Sfintei Traditii prin introducerea calendarului iulian revizuit).
|
Citat:
De-abia in ’35 miscarea a devenit Biserica, cind 3 mitropoliti s-au pocait si s-au pus in capul miscarii. La acea vreme Biserica in Grecia avea mai bine de 800 de parohii si manastiri.
|
Daca chiar tu ai scris acestea....cum putea Biserica ( oficiala ) sa intre in schisma ( despartire ) in anul 1924,fata de o biserica,care conform spuselor tale a devenit Biserica in 1935 ?
La Scotland Yard nu lucram cu astfel de perspicacitati....caci nu am mai fi prins nici un ecumenist si calendarist cu logica aceasta.
Prin ce minune, schimbarea Sfintei Traditii (?) prin introducerea calendarului iulian revizuit este erezie ? Incearca sa faci o comparatie cu ereziile impotriva carora a luptat Biserica...
Citat:
Biserica a fost acolo unde numai ortodoxia era marturisita. Pina in 1935 ierarh i-a fost insusi Capul: Isus Cristos Mintuitorul.
|
Dupa care canoane spui aceasta ?
Citat:
Poti sa vii si sa umpli 20 de pagini din credinta tuturor acelor cuviosi (“sfinti”) si a oricaror altora, daca vrei, pentru ca atita timp cit aceia vorbesc impotriva invataturii Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, efortul tau si-al lor ramine inutil.
|
Acesti cuviosi si sfinti au fost stareti la Sfintul munte Athos,provenind chiar din gruparea stilista extremista mateita...din care au plecat prin pocainta si au revenit cu bucurie in Biserica.
Citat:
In Biserica Ortodoxa, Trupul curat al lui Cristos, nu exista erezie.
|
Asa cum pacatele credinciosilor nu afecteaza sfintenia Trupului lui Hristos,nici erezia unora din "membrii" ei nu o afecteaza.Atit timp cit Biserica lupta impotriva lor ( a ereziilor ) si marturiseste adevarul in intreaga lume mie imi este suficient ( aceasta daca cumva esti sceptic )....
Citat:
PS1 “Razboinicii” in propria nalucire si cuviosii stilului nou croit de masonerie ar fi de un milion de ori mai credibili daca si-ar justifica pozitia chiar si cu un singur citat din invatatura Bisericii decit cu vedenii in “duh” si revarsari de intelepciune paralele cu Ortodoxia. Inca mai astept sa vad cine, unde si cind a confirmat ca un ortodox poate comemora si se poate cuminica cu un episcop eretic.
|
Sint zeci de milioane de ortodocsi ( dupa studiile noastre ) care nu s-au cuminecat si nici nu se vor cumineca cu un episcop eretic.Ti-am mai spus,daca as sti ca un preot sau ierarh este ecumenist ( sau chiar numai ar crede in teoria evolutiei )...eu unul nu m-as impartasi cu el,desi m-as ruga pentru el.
...va urma