Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Sunt foarte bune citatele din Sfinții Părinți deși uneori poate, aparent puțin contradictorii.Pănă ce vor veni răspunsurile celor care cunosc multă teologie îndrăznesc să abordez acest subiect de pe poziția unui simplu creștin-ortodox.
Voi da un exemplu simplu.
Într-o familie se nasc trei copii.Mama femeie credincioasă la primii doi copii păstrează rânduiala de-dinainte și după naștere adică:îi concepe (pe primii doi) în zilele când e permis,se spovedește și împărtășește cât este însărcinată și păstrează curățenia trupescă (soțul fiind plecat),ține cele 40 de zile de după naștere și face molifta după rânduială, împărtășindu-se atât ea cât și copiii (primii doi).
La al treilea copil lucrurile se schimbă.Vine soțul (necredincios) acasă definitiv și nu-i mai permite femeii să facă toate cele ce am scris mai sus.
Iată ce se întâmplă și cum vor fi cei trei copii peste mulți ani:
-Primii doi vor avea reușite în viață aproape fără piedici,la fel și copii lor.
-Ultimul multe boli,eșecuri,nereușite,necazuri foarte mari la fel și copii lui.
Nu știu dacă se poate generaliza dar cred că un studiu pe această temă ar putea da multe răspunsuri.
|
O fi dar, de multe ori se intampla ca cel mai mic dintre copii sa fie mai rasfatat, sa i se ingaduie mai multe, si de aici esecuri si celelalte. N-ai de unde sa stii de ce si cum.