Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
Danut 7 tu cand vorbesti despre succesiune apostolica esti subiectiv.Privesti aceasta tema doar din perspectiva unei religii anume.Noi insa trebuie sa privim mai ales din perspectiva biblica.
Vorbesti despre apostoli,episcopi,dar ii dai intelesuri care au aparut mult mai tarziu.Cine a scris despre episcopi si apostoli in biblie,nu a avut in vedere ce crezi tu acum prin aceste cuvinte.De-a lungul timpului aceste cuvinte au capatat sensuri noi,insa la inceput erau doar niste denumiri.Prin apostol se intelegea "trimis",iar prin episcop "supraveghetor, administrator". Acum prin ele se inteleg cu totul altceva.Aceste denumiri in zilele noastre sunt atribuite unor religii anume(mai ales cand vorbim despre "episcop"),de aceea unii inteleg prin ele cu totul alte lucruri.
Am mai spus ca succesiune apostolica are orice religie care respecta adevarul,asa cum este el in scripturi,si care il trimit mai departe fara sa il denaturizeze.Asa spune biblia,restul sunt subiectivitati.
|
De unde stii tu sensurile astea?Prietene cel subiectiv esti tu, nu eu.Tu cam vrei sa crezi ca Biserica Apostoleasca nu coincide deloc sau nu e Biserica care avea sa convoace sinodul de la Niceea din anul 325(ca asta e cel mai cunoscut, nu ca ar fi neaparat primul).Cerceteaza si vezi ca Biserica e in continuitate, dinainte de acest sinod avand parinti bisericesti apostolici in ranguri mari in biserica, de la care avem si scrieri, printre care il mentionez pe Ignatie Teoforul, care a fost episcop al Antiochului.Si cand zic "apostolici" ma refer la cei contemporani cu apostolii si alesi de apostoli ca, conducatori ai Bisericii.Din secolul I pana in secolul IV , Biserica are multe relatari si documente si scrieri de la parinti bisericesti, pe care daca ai vrea sa le citesti pe toate(doar din perioada asta) ti-ar ocupa o perioada buna de timp.Asadar in secolul IV , Biserica nu a devenit ceva ce nu a fost,schimbandu-se in ceea ce nu era,ci Biserica este una si aceasi de la inceput.Eu iti spun fapte lucruri care exista si sunt universal cunoscute, dar nerecunoscute de sectari fundamentali si ignoranti.