Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Apăi , dragă Cristina , să nu complicăm mai mult , mult prea mult lucrurile ! Eu , spre exemplu, nu am citit în nici un îndreptar chestia cu săpunul . . . Să fim echilibrați , și toate sunt "bune" , până la urmă . Ție nu-ți spune inima când te îndepărtezi de Dumnezeu ? Eu sunt sigur, mai ales la tine ! Apoi sunt cele făptuite cu ștință sau fără ștință, cu voie sau fără voie . . . Toată problema se pune în echilibrul și discernământul nostru, în dragostea și credința noastră , altfel pur și simplu ne îndreptăm încet și sigur într o altă direcție ( nedorită de nimeni ) , unde mintea se duce pe "apa Sâmbetei". Dumnezeu ne vrea normali , exact așa cum suntem. El este cel mai bun cunoscător de inimi ! Nu ne vrea Sfinți, dar nici pociți prin "automutilare" ! Un creștin echilibrat , cunoaște ce este păcatul , și mai ales care sunt păcatele, în rest sunt excese nedorite și nefolositoare .
|
Sigur, sigur, ai dreptate Cristi, Toti ne nastem cu o constiinta care sa ne spuna, macar minimum minimorum, ce e bine si ce e rau. Dar eu spuneam ca de multe ori ni se poate intampla ca, dat fiind ca suntem prea implicati in viata seculara, constiinta noastra sa fie tocita. In afara daca faci un efort constient si incerci sa tii legatura cu Hristos si biserica, este greu sa iti dai seama unde si daca exista adevar obiectiv.