View Single Post
Vechi 27.11.2009, 17:33:31
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cotoracia Vezi mesajul
dar nu ai dreptate cand il contrazici pe Parintele Arsenie Boca atunci cand spui ca nu are importanta cand concepi un copil, in post sau in afara lui. Poate cunoasteti cazul cand o femeie s-a dus la Parintele si s-a plans ca are un copil rau, care ii face numai necazuri, o bate, etc. Parintele a intrebat-o (cunoscand in duh aceasta) daca e adevarat ca l-a conceput chiar in noaptea Sfintelor Pasti. Iar ea aducandu-si aminte a recunoscut ca e adevarat.
Dar...daca vrei sa dovedesti adevarul spuselor cuiva, incerci sa vii cu dovezi din afara. Nu poti sa spui ca, de exemplu, Parintele Boca are dreptate in situatia asta, fiindca tot parintele Boca spune asta si asta, sau cineva a spus ca o femeie i-a spus ca el a spus ca asa si asa.... Intelegi? Argumentatia trebuie sa fie ceva de genul: parintele Boca are dreptate, fiindca sunt si cunosc zeci de exemple care sa ii intareasca spusele. Din pacate din propria mea obserivatie, si a altora, ce spune Parintele Boca nu se prea potriveste cu realitatea. Cred ca am mai scris asta undeva: in calendarul ortodox, aproximativ jumatate de an, daca nu mai mult este post (cele 4 posturi, miercurea, vinerea, si daca mai adaugi dupa altii si duminica si lunea si sambata, lasand doar martea si joia pentru procreere). Cum sunt oameni nascuti in fiecare zi a anului, inseamna ca cel putin jumatate, daca nu mai multi, sunt fie niste natarai, isi bat mamele, fura, omoara, violeaza, sau au tot felul de handicapuri si tare, iar cealalta jumatate este de treaba, cinstita, credincioasa, etc, totul in functie de ziua in care au fost conceputi. Voua, celor care sustineti treaba asta, vi se pare normal? Este o imagine corecta a realitatii? Mie mi se pare un determinism cu totul strain de ortodoxie. Sa nu mai spun ca inexact din orice punct de vedere stiintific, dar si moral.

Sigur, noaptea de Pasti nu este cel mai propice si mai fericit ales moment pentru sex. In mod normal ar trebui sa fii la biserica sarbatorind Invierea Domnului. Sau oricum, sa lasi tot felul de griji si lucruri obisnuite pentru a te putea bucura din punct de vedere spiritual. Dar asta este o scadere pentru cei doi, ei sunt cei care in loc sa se bucure de Hristos, se bucura unul de altul. Dar de aici si de a spune ca daca vor avea un copil in acea noapte, copilul, din cauza asta, o va lua razna, e cale lunga, mi se pare mie. Mai curand as crede ca acel baiat isi batea mama pentru ca asa a vazut ca face tata, si ca face tot felul de necazuri din cauza unei educatii neadecvate, sau oricum din cauza exemplelor nu tocmai bune pe care le-a vazut in casa. Sau alte, si alte motive.
Reply With Quote