View Single Post
Vechi 28.11.2009, 13:34:17
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Eu ma refeream la darurile bisericii penticostale , care din punctul meu de vedere nu sunt de la Dumnezeu.In special darul pe care se si bazeaza inventia acestui cult, vorbirea in limbi si talcuirea.Deci la asta generalizez.Compara pe cei cu dar de la voi cu cei cu dar de la noi, sfinti smeriti , care si-au dat viata pentru Hristos si pentru Biserica.Asta reprezinta roadele pomului, adica a Bisericii.Asa se judeca, dupa daruri si dupa cei "mai religiosi" , nu dupa unul sau altul care probabil nici nu-si cunoaste credinta.Deci dupa dar se judeca daca darul e mincinos , nu e de la Dumnezeu.Minuni si daruri si diavolul poate sa faca si sa "dea".Ortodoxia se bazeaza mai mult pe traire si pe credinta, decat pe semne si daruri.
Haideti sa stabilim un lucru: este Isus centrul crestinatatii? Este. Este Biblia singura carte care prooroceste pe Isus In VEchiul Testament si marturiseste viata lui Isus in Noul Testament? Este. Indiferent de forma de credinta, Biblia este in centrul fiecareia. Este cartea scrisa de oameni dar insuflata de Duhul Sfant.
Biblia o credem in intregime sau nu o credem de loc. Sa crezi doar bucati din ea, inseamna sa-i explici lui Dumnezeu ca doar pe ici pe colo a avut dreptate.
Sta scris in Biblie, nu stiu exact unde este versetul, dar daca e important pot sa-l caut: "Eu sunt Domnul! Eu nu ma schimb"
Asta inseamna, dupa parerea mea, ca El a fost, este si va fi acelasi intodeauna. Dintodeauna! Asta inseamna dinainte de ortodoxie sau oricare alta forma de credinta. Mai mult, asta inseamna ca tot ce este scris acolo este valabil si astazi. Si mie. Si tie. Si oricui il cauta pe Cristos cu toata inima.
Spune Isus: mergeti si faceti ucenici in Numele Meu! Cine mergeti? Sfintii apostoli! Cine sunt ucenici? Eu, tu si fiecare care alege sa creada in Isus.

UCENIC'I, ucenicesc, vb. IV. Intranz. A învăța o meserie lucrând, activând pe lângă un mester sau, p. gener., pe lângă o persoană pricepută; a lucra, a învața ca ucenic. - Din ucenic.
Sursă : DEX'98 (19817) - ana_zecheru

Asta inseamna ca fiecare ucenic poate si trebuie sa invete si sa lucreze cot la cot cu mesterul. Apostolii au fot ucenicii lui Isus. TOT ce a facut Isus (vindecari, invieri din morti, eliberari de demoni etc) au facut si apostolii. Apoi au fost ucenicii apostolilor etc etc ... pana azi, cand si eu pot fi ucenic. Asta inseamna, ca tot ce au facut "mesterii" pot face si eu, dac doresc lucrul asta. Nu imi este oprit.

Asta inseamna ca Duhul Sfant poate sa locuiasca si in mine, daca eu Il cer. Si daca El vine, vine cu toate darurile Sale si va da oricare dintre roadele Sale.

Asta inseamna ca El poate da darul vorbirii in limbi, desi eu nu-l am sau nu cred in el. Dar eu cred ca, conform promisiunilor lui Isus " cereti orice in Numele Meu, si veti primi" , pot sa-l primesc si pe acesta.

Stiu ca sunt misionari din multe culte care au plecat in tari in care crestinismul nu patrunsese inca, pentru a propovadui Cuvantul si au murit acolo in chinuri groaznice. Stiu asta, si puteti gasi si voi pe internet, multe marturii despre ce se intampla in lume cu misionarii crestini. De ce nu sunt martirizati? Pentru ca nu au nevoie de asta. Pentru ca rasplata au primit-o deja, cu siguranta, atunci cand L-au intalnit pe Domnul si El le-a spus fiecaruia "Bravo, rob vrednic si credincios".

Ma opresc aici, altminteri nu ma mai opresc de loc.

Pace voua!
Reply With Quote