Citat:
În prealabil postat de Doriana
eu am spus ca biserica e totalitatea celor credinciosi, deci ceva palpabil; poti pune mana pe un credincios , e palpabil.
|
care palpabil de vreme ce nu stii cine ce crede si daca ceea ce crede, este si adevarat; sau adevarul trece pe ultimul loc?!
Poti pune mina pe cineva care crede sau iti spune tie ca este credincios, asta da!
Sau poti pune mina pe tine si sa te convingi ca esti...aaa...Biserica lui Hristos?!
Citat:
Dar tu nu esti de acord cu aceasta definitie. Da tu alta, scurta si pragmatica: "Biserica este asta sau asta" si arata-mi-o.
|
Citat:
Definitia credintei este clara in Biblie:
Evrei 11:1 Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.
|
vorbeam de Biserica lui Hristos nu de credinta sau credinte.
Uite unde scrie de Biserica lui Hristos (de asta vorbeam): 1 Timotei 3:15, "Dar dacã voi zãbovi, sã stii cum trebuie sã te porti în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, Stâlpul si Temelia Adevãrului".
Asta este "definitia" pe care o da Scriptura Bisericii: Stilpul si Temelia Adevarului.
Care Biserica are o continuitate neintrerupta de la sec I incoace (nu ceva aparut dupa sec XVII), are anume dogme (invataturi apostolice), ceva ce nu sunt la discretia fiecarui cititor al Scripturii, are inchinare specifica (liturgica), scrieri sfinte (Scriptura), are Traditii sfinte, ierarhie Bisericeasca, oameni sfinti, etc.