View Single Post
Vechi 05.12.2009, 08:37:25
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci tu acum esti sigur ca White nu a facut nicio profetie eronata, nici una ...nici una?

White nu a fost o profeteasa sau a fost?
Noi considerăm că a fost. Un profet profetizează doar ceea ce Duhul lui Dumnezeu îi transmite. A spune că a avut vreo profeție eronată, înseamnă a presupune că Duhul Sfânt greșește, lucru inacceptabil cred și pentru tine. Mai rămâne desigur posibilitatea că a fost un profet fals, afirmație făcută doar de detractorii și dușmanii ei. Tu ce interes ai în a o denigra, cu ce te deranjează? Asta în condițiile în care noi nu am descris nici una din profețiile ei, nu i-am promovat cărțile și nu am dat citate din opera ei pe acest forum. Totul rămâne o obsesie de-a ta (și a altora, știm noi cine) pe care o amplifici la fiecare postare și e de-a dreptul caraghios pentru un ortodox să fie obsedat de Ellen White...

Citat:
Este White apreciata si de alte culte sau religii sau numai de adventisti? De ce voi spuneti ca a scris extraordinar?
Este. Chiar de preoți ortodocși care citesc și folosesc pasaje ample din cărțile ei în predici. Cărțile ai sunt apreciate și de ne-adventiști, unele primind distincția de "carte a anului" și acum după mai bine de un secol. Și lucrul acesta este remarcabil când e vorba despre cărți cu privire la educație ori lucrarea medicală, domenii în care știm cât de mult s-au schimbat normele. Un catolic afirma chiar că dacă Ellen White ar fi fost catolică, până la data aceasta era deja sanctificată.

Citat:
P.S. Tu esti constient ca o aperi si o cinstesti,
O cinstesc? Hmm... cât ați demonetizat acest cuvânt! Află că nu am icoana ei în sufragerie și nu-i pup cărțile din bibliotecă.

Citat:
dar atunci de ce unii adventisti sa feresc sa o pomeneasca pe fondatoarea lor si recunosc ca a facut greseli?
Normal că a făcut și greșeli, a fost om. Greșeli au făcut și Sfinții Părinți, chiar și apostolii. Însă de la greșeli și până la erori doctrinare, erezii, prooroc fals e cale lungă...

P.S. Consider că am acordat spațiu prea larg acestui subiect care este și offtopic.