Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2009, 08:37:25
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci tu acum esti sigur ca White nu a facut nicio profetie eronata, nici una ...nici una?

White nu a fost o profeteasa sau a fost?
Noi considerăm că a fost. Un profet profetizează doar ceea ce Duhul lui Dumnezeu îi transmite. A spune că a avut vreo profeție eronată, înseamnă a presupune că Duhul Sfânt greșește, lucru inacceptabil cred și pentru tine. Mai rămâne desigur posibilitatea că a fost un profet fals, afirmație făcută doar de detractorii și dușmanii ei. Tu ce interes ai în a o denigra, cu ce te deranjează? Asta în condițiile în care noi nu am descris nici una din profețiile ei, nu i-am promovat cărțile și nu am dat citate din opera ei pe acest forum. Totul rămâne o obsesie de-a ta (și a altora, știm noi cine) pe care o amplifici la fiecare postare și e de-a dreptul caraghios pentru un ortodox să fie obsedat de Ellen White...

Citat:
Este White apreciata si de alte culte sau religii sau numai de adventisti? De ce voi spuneti ca a scris extraordinar?
Este. Chiar de preoți ortodocși care citesc și folosesc pasaje ample din cărțile ei în predici. Cărțile ai sunt apreciate și de ne-adventiști, unele primind distincția de "carte a anului" și acum după mai bine de un secol. Și lucrul acesta este remarcabil când e vorba despre cărți cu privire la educație ori lucrarea medicală, domenii în care știm cât de mult s-au schimbat normele. Un catolic afirma chiar că dacă Ellen White ar fi fost catolică, până la data aceasta era deja sanctificată.

Citat:
P.S. Tu esti constient ca o aperi si o cinstesti,
O cinstesc? Hmm... cât ați demonetizat acest cuvânt! Află că nu am icoana ei în sufragerie și nu-i pup cărțile din bibliotecă.

Citat:
dar atunci de ce unii adventisti sa feresc sa o pomeneasca pe fondatoarea lor si recunosc ca a facut greseli?
Normal că a făcut și greșeli, a fost om. Greșeli au făcut și Sfinții Părinți, chiar și apostolii. Însă de la greșeli și până la erori doctrinare, erezii, prooroc fals e cale lungă...

P.S. Consider că am acordat spațiu prea larg acestui subiect care este și offtopic.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50