Citat:
În prealabil postat de Doriana
Pentru ca Biserica nu este acelasi lucru cu cultul. Biserica e mireasa lui Hristos, care va fi luata la cer. Iti dai sema ca nici cultul nici cladirea nu poate intra in cer, ci doar oamenii. Faptul ca noi am numit cultul biserica deruteaza pe multi.
In rai vor fi ortodocsi si sectanti; la fel si in iad. Daca mantuirea ar veni numai prin BO, nici un ortodox nu ar rata cerul, ceea ce e indoielnic.
Continuitatea cultului meu e continuitatea bisericii Domnuui, adica a celor putini si sinceri care L-au urmat pe Domnul de-a lungul timpului, indiferent de religie [crestina]. Si acum ei sunt regasiti in toate cultele crestine.
|
Tu tot la fel ai ramas, vai vai...
Biserica s-a coborit din cer , nu se va sui la Cer.
Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este
trupul Meu.
Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și
Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.
Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.