View Single Post
Vechi 07.12.2009, 23:50:13
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Tu nu esti prost, asta daca postul iti apartine , pacat ca esti acaparat de niste erezii.Spre deosebire de fratii tai adventistii pot sa zic ca nu esti la fel de mort spiritual ca ei.Nu stiu de ce dar cred ca am mai vazut postul asta pe undeva, mi-e familiar.Nu cumva a mai fost postat si de alti adventisti?Oricum din formularea postului reiese faptul ca nu crezi in viata de dupa moarte.Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.Faptul ca toti murim e un fapt confirmat de natura si de Sf Scriptura.Toti stiau ca se duc in Locuinta Mortilor, care atentie e mai mult decat un simplu mormant.Vezi si credinta iudeilor cu privire la viata de dupa moarte.Patriarhul Iacov spune ca se va cobori in locuinta mortilor la fiul sau.La fel si David si Solomon , vorbesc de locuinta mortilor, impreuna cu proorocii si cu dreptii VT.De Locuinta Mortilor si de Adanc.

Uite ce zice Solomon in Pilde
"Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor."
"Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat."

Dreptii Vechiului Testament aveau nadejdea vietii si dupa moarte si speranta rascumpararii din pacat.Despre drepti cand se vorbea in VT se spunea asa : s-a adaugat la casa lui, sau s-a adaugat la poporul lui.Tot Solomon vorbeste de viata pe pamant ca ceva trecator, ca un drum , ca o desartaciune, el vorbeste de tot ce se "intampla sub soare".Daca el vorbeste de lumea asta ca de ce se intampla "sub soare" , inseamna ca mai este si alta lume care nu este "sub soare".Toti dreptii VT tindeau spre o lume mai buna, spre o nadejde si isi cautau lor patrie, erau calatori pe pamant,dupa cum spune si Pavel.Iar la patria aceasta au fost adusi prin Hristos-ca sa nu ia ei fagaduintele fara noi- de Cel ce a venit la vreme , nascut din femeie sa le implineasca nadejdile.

Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1

La moartea omului drept rămâne nădejdea, iar la moartea celui păcătos piere nădejdea.11:7
Nădejdea celor drepți este numai bucurie, iar nădejdea celor păcătoși sfârșește în rău.Pilde 10:28
Cel ce își pune nădejdea în inima lui este un nebun, iar cel ce se conduce după înțelepciune, acela va fi mântuit. Pilde 28:26
Imi cer scuze atat lui Danut cat si ioanei, postul nu-mi apartine. In graba l-am pus in pagina si l-am trimis. Eram destul de grabit. Nu e corect sa iau ce au cercetat altii si sa pun miezul cercetarilor lor ca fiind al meu. Apartine unui teolog important in Romania, Prof Doctor Florin Laiu. O sa las si blogul d-lui pentru cei interesati de ceea ce cred sectarii :)