08.12.2009, 14:48:18
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de valy72001
Pentru toti adventistii astept sa-mi interpretati versetele astea :
Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20
Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16
Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18
Iacov: După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său. Facerea 37:35
Iov 26:6. Imparatia mortilor este goala inaintea Lui si adancul este fara acoperis.
Trebuie sa intelegi ca nici din versetele pe care le-ai postat tu si nici alte versete asemanatoare nu sunt o realitate obiectiva. Ci mai degraba o ilustrare culturala a iudeilor influentata de cultura celorlalte popoare pagane. Altfel nu se explica neconcordanta intre invatatura clara a Mantuitorului ca va fi o inviere in vremea de apoi, o alta invatatura ce nu concorda este aceea in care Dumnezeu le spune lui Adam si Evei ca vor muri iar Satan si popoarele pagane spun, - Hotarat ca nu ve-ti muri ci ve-ti ajunge la o stare de cunoastere superioara omului de rand (aici se pare ca a avut satan dreptate in cazul credintei ortodoxe. Adventistii sustin ceea ce spune Dumnezeu - aceea ca vom muri). Locuita mortilor este pamantul caci :7. Si ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu, Care l-a dat. Deci care este locuinta mortilor?
|
Nu exista absolut nici o neconcordanta.Ba din contra Mantuitorul vine si intareste mai clar credinta oamenilor in viata de dupa moarte si in inviere.Citeste pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar care e cat se poate de clara.Singura neconcordanta e intre adventisti si Biblie si Mantuitorul Hristos.
|