View Single Post
Vechi 08.12.2009, 15:40:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Daca tot il aduci atat in discutia pe Florin Laiu , si daca tot "prin el" imi "raspunzi" , adu-l aici ca sa vorbesc cu el direct.

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
De Florin Laiu:

Ai adus din nou pilda bogatului din Lc 16 ca argument al nemuririi sufletului, ceea ce înseamnă că n-am fost înțeles. Deocamdată cred că am argumentat destul, deși nu am sentimentul perfecțiunii. Sunt absolut convins că mintea care vrea să înțeleagă va înțelege. Dacă răsplata vine imediat după moarte, învierea nu folosește la nimic, sau cel puțin nu ar fi principalul eveniment al mântuirii. Dar Pavel arată clar în 1 Cor 15 că învierea lui Iisus este SINGURA noastră speranță, deoarece este garanția că și noi vom învia. Fără înviere nu există viață veșnică. În concluzie, teoria nemuririi înainte de înviere cade. Singura nemurire a sufletului care este legitimă, naturală, supranaturală și creștină, este aceea pe care o primim prin învierea drepților. Omul în sine nu este nemuritor, nu este dumnezeu. Nemurirea naturală a sufletului este o minciună fundamentală a tuturor religiilor păgâne. Majoritatea ereziilor din creștinism, erezii botezate și proclamate ca dogme de sinoade se bazează pe arhierezia nemuririi naturale a sufletului. Ea nu se poate găsi în Biblie decât prin manipularea textului ca să reiasă altceva decât a intenționat Domnul.
Prima etapa a rasplatirii se revarsa asupra sufletului , si se numeste judecata personala.Omul va fi rasplatit in functie de faptele sale bune s-au rele.Ca ii este dat omului o data sa moara si apoi vine judecata,dupa cum zice si Scriptura.Judecata personala nu e ultima judecata, si irevocabila, iar pana la judecata universala mai exista o speranta in mila lui Dumnezeu.A doua judecata , care va avea loc la a doua venire a lui Hristos , judecata universala sau Judecata de Apoi va avea consecinta finala si irevocabila si se va rasfrange impreuna atat asupra sufletelor cat si a trupurilor.Si Pavel spune ca trupurile acestea stricacioase se vor schimba in trupuri nestricacioase.Si apoi vor merge dreptii la viata vesnica si cei rai la osanda vesnica , unde se vor chinui in veci , dupa cuvintele Scripturii.
Hristos spune nu va temeti de cei ce pot sa omoare trupul , temeti-va de cel ce poate sa omoare si trupul si sufletu in Iadl.Asadar Invierea cea de apoi este finala si vesnica.Atunci se vor implini cuvintele "unde este moarte boldul tau" si Invierea reprezinta biruinta finala a lui Hristos si implicit a celor in Hristos asupra Mortii , vrajmasul nostru.Eu va intreb pe voi alta intrebare : De ce mai e nevoie ca sa readuca in fiinta si pe cei rai daca se vor duce tot la osanda?Nu ar fi mai simplu sa ii lase in nefiinta(asta daca nu exista viata dupa moarte) ?