View Single Post
Vechi 08.12.2009, 15:46:42
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Mai adaug versete din VT :

13. Mai pot să nădăjduiesc? Împărăția morții este casa mea, culcușul meu l-am întins în inima întunericului.
14. Am zis mormântului: Tu ești tatăl meu; am zis viermilor: voi sunteți mama și surorile mele!
15. Atunci unde mai este nădejdea mea și cine a văzut pe undeva norocul meu?
16. El s-a rostogolit până în fundul iadului și împreună cu mine se va cufunda în țărână". Iov 17

Observa bine versetul 14 care descrie locuinta mortilor - viermii sunt in tarana(v. 16) Intunericul este in tarana. Nadejdea si ea se coboara in tarana. Ori Daivd a slujit lui Dumnezeu si el n-are ce cauta in Iad (locuinta mortilor) ci poate eventual sa ne descrie cerul.
Versetele acelea sunt din Iov, dar in fine..

Toti ajungeau in locuinta mortilor pana la Hristos , in locuri mai bune(cei drepti) sau in locuri mai rele cei nedrepti.Scriptura spune ca credinta lor(dreptilor vechi) s-a implinit in Hristos si fagaduintele lor in El.

Și toți aceștia, mărturisiți fiind prin credință, n-au primit făgăduința, Pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârșirea.Evrei 11:39-40

De aceia s-a coborit Iisus in Locuinta Mortilor(sau Iad) ca sa elibereze pe toti cei captivi , sa propovaduiasca Evanghelia ca toti care au crezut sau vor crede in El sa ajunga in Rai.El a deschis portile Raiului si pana la El si fara El nimeni nu ajunge in Rai.