View Single Post
Vechi 10.12.2009, 16:26:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asa este Fani fara complementarea adusa de "capra" pagina si celelalte plugusoare... Nasterea Domnului ar fi fost nimic altceva decit o alta ..Liturghie, chiar si cu Litie :)), una din cele 52 de Liturghii... adica o jale si tristete continua . ca sarbatoare de iarna, nu Liturghia, nu ma intelegeti gresit

Oamenii sunt oameni si sunt dornici si de nebunii si distractii de iarna precum cele care insotesc Craciunul

Altfel Hristos la nunta din Caana ar fi fost posomorit, trist, pesimist, uitindu-se urit la toti cei care se veselesc indemnind pe toti la pocainta si tristete, insa dupa cum este scris.. NU s-a comportat ca la inmormintare ci ca la NUNTA!...altfel SIGUR l-ar fi alungat de acolo!
Unii doar vor sa ne faca sa credem altfel, insa SLAVA DOMNULUI ca avem si noi DISCERNAMINT
Sigur, insa sa nu uitam ca nici Liturghia nu ne indeamna la tristete ci la bucurie, iar slujbele de Craciun sunt si ele pline de bucurie.
Ar trebui ca aceasta bucurie sa se reverse peste restul trairilor noastre.
Sarbatoarea cu toate bucuriile ei, inclusiv culinare si cadourile si alte obiceiuri si lucruri frumoase, sunt liturghia de dupa liturghie.

Eu sunt un mare fan al lui Jane Austen. Recitind pt a nu stiu cata oara romanele ei, m-a frapat un lucru: in lumea anglicana (cea a micilor nobili si negustori, nu a poporului, lumea ei) de acum doua secole, nu se sarbatoarea nimic! Craciunul era eventual tot un 'dinner' in familie cu cativa cunoscuti, fara cadori, fara obiceiuri, si chiar faca copii (care ramaneau acasa cu doica), Pastele la fel, la nunta se manca cel mult o prajitura iar adeseori mirii plecau in calatorie direct de la usa bisericii...
Sigur, se duceau la biserica de Craciun si Paste si duminicile. Insa atat.
O lume plina de conforturi, de pace (cu toate dramele ei), insa lipsita de sarbatoare. Ce trist, totusi. Cred ca vine de undeva din spiritul puritan aceasta lipsa.

Last edited by Fani71; 10.12.2009 at 16:29:20.
Reply With Quote