Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 23:29:58
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, revenirea la paganism este o urmare a slabirii crestinismului.
De aceea cred ca nu foloseste prea mult sa ne revoltam impotriva faptului ca obiceiurile oculteaza adevaratul sens al sarbatorii. Ar fi mai bine ca noi care stim care este sa il traim, sa nu ne lasam invadati noi si familia noastra excesiv de obiceirui dar nici sa nu le refuzam.

Cat despre ceilalti oameni, faptul ca au inlocuit Craciunul cu o sarbatoare a bradului, a luminii (cei putin in Germania, sa vezi cum ilumineaza totul), a cadourilor, a mancarii etc arata ca omul are nevoie de sarbatoare, de ritual, si daca le pierde pe cele profunde, cu sens catre Cer, ajunge la ritualuri omenesti.

Ar fi oare preferabil ca oamenii care nu cred in Dumnezeu sau nu prea cred, sa nu mai serbeze nimic, sa stea inbufnati acasa si sa nu mai aiba nici un moment al anului mai special? Eu cred ca nu. Cred ca sarbatoarea in sine, daca aduce bucurie, daca imprastie bucurie in jur, este ceva bun, este o baza. Poate unul sau altul sa devina crstin mai tarziu si sa isi aminteasca de sarbatoarea cum o intelesese inainte, de bucuria sarbatorii, si asta sa-i foloseasca ca baza in intelegerea adevaratelor sarbatori.
Ma gandesc ca si eu, cand eram mica, nu prea stiam ce se sarbatoreste de Craciun, dar amintirea atmosferii de Craciun, cu brad, cadouri, lumina, a ramas adanc intiparita in inima mea si bucuria pe care o simteam atunci era, dupa parerea mea, legata indirect de continutul pe atunci misterios al sarbatorii, si ma ajuta si acum sa o traiesc cu bucurie.

Asa este Fani fara complementarea adusa de "capra" pagina si celelalte plugusoare... Nasterea Domnului ar fi fost nimic altceva decit o alta ..Liturghie, chiar si cu Litie :)), una din cele 52 de Liturghii... adica o jale si tristete continua . ca sarbatoare de iarna, nu Liturghia, nu ma intelegeti gresit

Oamenii sunt oameni si sunt dornici si de nebunii si distractii de iarna precum cele care insotesc Craciunul

Altfel Hristos la nunta din Caana ar fi fost posomorit, trist, pesimist, uitindu-se urit la toti cei care se veselesc indemnind pe toti la pocainta si tristete, insa dupa cum este scris.. NU s-a comportat ca la inmormintare ci ca la NUNTA!...altfel SIGUR l-ar fi alungat de acolo!
Unii doar vor sa ne faca sa credem altfel, insa SLAVA DOMNULUI ca avem si noi DISCERNAMINT
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De Nașterea Domnului - poezii , rugăciuni , colinde + cristiboss56 Rugaciuni 284 24.12.2018 12:01:09
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Parintele Cleopa - despre sarbatoarea Nasterea Domnului(I) cornel cornel Intrebari utilizatori 0 10.01.2011 14:01:32
Nasterea Domnului si Mantuitorului Iisus Hristos dorinastoica14 Diverse Sarbatori 0 24.12.2008 20:59:51
Luna Cadourilor (Ne)Obisnuite Ioan_Ciobota Generalitati 0 26.12.2007 16:58:14