Citat:
În prealabil postat de Doriana
E ceva de inteles in asta? ma rog...
Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?
Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"
|
Doriana,la ortodocsi este adevarata credinta mantuitoare,dar mantuirea poate fi si la alte "neamuri"din mila lui Dumnezeu,daca printre cei de alte "neamuri"se gasesc si oameni care din fire fac cele ale legii(iubirii),dar foarte bine poate fi si invers,adica avand legea (crestinii ortodocsi)nu implinesc aceasta lege(am mai scris despre asta si in topic-ul,Mantuirea numai la ortodocsi) pierzand mantuirea.Sa nu crezi ca noi ortodocsii ,ne mantuim la gramada,ci doar cei care implinesc legea iubirii si a jertfei.Da,putem spune ca mantuirea este numai la ortodocsi pentru ca avem ajutorul de sus,pe Iisus Hristos prin harul Duhului Sfant,ceea ce la alte confesiuni nu este.Dar se pot naste oameni cu o fire blanda,iubitori de aproape,negandind raul si viclenia,pe unii ca acestia cu toate ca nu-L cunosc pe Dumnezeu,se pot mantui din mila si dreptatea lui Dumnezeu.La tine problema cea mare este ca ai avut legea iubirii si ai parasit-o savarsind un mare pacat,dupa cum observ din postarile tale mai este inca lucratoare(prin cuget,nu stiu daca si prin fapte)si poti pierde tot ceea ce ai dobandit de-alungul timpului cat erai in BO,motivatia fiind lucrarea cu care diavolul il inseala pe om indepartandu-l de Dumnezeu.Absolut toate sectele si gruparile religioase sunt rupte de harul Duhului Sfant,daca te simti marginalizata cauta mai bine Adevarul in BO.Tot prin pocainta te poti intoarce,dar ai cerut vreoadata, cu sinceritate ,de la Dumnezeu sa-ti descopere unde sta Adevarul?Vreau un raspuns sincer cu tine si nu cu mine.Doamne ajuta!