![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa stii un lucru,si anume, ca pocainta nu este doar o parere de rau a pacatului savarsit,nu este o tanguire continua asa cum crezi tu,pocainta este mai degraba o indreptare a omului pacatos,o schimbare a felului de viata si a modului de gandire,este o restructurare daca vrei,un mod de a trai dupa poruncile Mantuitorului Hristos si a Sf.Scripturi,dupa invataturile Sf.Traditii.Pocainta este de fapt un dar de la Dumnezeu,prin aceasta stare de cainta, insuflata de harul Duhului Sfant, pentru pacatul savarsit omul incepe un urcus al indreptarii,omul vazandu-si neputinta inmulteste rugaciunea catre Dumnezeu pentru al ajuta in depasirea acelei patimi,acelui pacat;"Fara mine nu puteti face nimic".La ce nevoie mai era acest mesaj,aceasta indemnare la rugaciune?Cu siguranta ca nu doar jertfa Mantuitorului ne mantuieste ci mai mult decat toate credinta urmata de faptele bune(indreptarea vietii). Despre vorbirea in limbi ti-am explicat mai bine prin cuvintele Sf.apostol Pavel,daca tu continui sa crezi asa ceva,te rog sa-i si urmezi exemplul.Ti-a aratat Sf.apostol Pavel care este darul adevarat a lui Dumnezeu,si implicit al vorbitului in limbi.Daca crezi ca Hristos e langa tine si cu tine,ii vorbesti si iti vorbeste,te rugam sa ne spui si noua cum este aceasta relatie cu EL,cum L-ai descoperit,cum IL vezi,cum Iti vorbeste,etc.Sa stii si tu ceea ce nu ai reusit sa inveti in BO,ca impartasindu-ma cu Hristos ma unesc cu EL,traieste in mine si El este cel care i-mi conduce viata(daca nu ma abat de la dreapta credinta),in toate El ajutandu-ma sa fac faptele iubirii ca recunostinta pentru Jertfa SA.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Buna.Te consider un om care cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu si o sa iti dau cateva versete biblice cu privire la ceea ce ai spus,in speranta ca nu te vei supara si vei lua in considerare Cuvantul lui Dumnezeu care e mai presus decat presupunerile mele sau ale tale.
Marcu 16:17-18 : "17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: in numele Meu, demoni vor izgoni, in limbi NOI vor grai,18. Serpi vor lua in mana si chiar ceva datator de moarte de vor bea nu-i va vatama, peste cei bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi." Fapte 2:4 : "4. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in ALTE limbi, precum le dadea lor Duhul a grai." 1Cor 12:10 : "10. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia FELURI de limbi si altuia talmacirea limbilor." 1Cor 12:28 : "28. Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, FELURILE limbilor." 1Cor 13:1 : "1. De as grai in limbile OAMENILOR SI ALE INGERILOR, iar dragoste NU am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator." 1Cor 14:4 : "4. Cel ce graieste intr-o limba STRAINA pe sine singur se zideste, iar cel ce prooroceste zideste Biserica." Si ca o concluzie am sa las versetele Sf. Apostol Pavel: 1Cor 14:39-40 :"39. Asa ca, fratii mei, RAVNITI a prooroci si NU OPRITI SA SE GRAIASCA in LIMBI.40. Dar toate sa se faca cu cuviinta si dupa randuiala." Daca ai sa citesti cu foarte mare atentie capitolele 12 si 14 din 1Cor,ai sa intelegi mai profund versetele 39 si 40 din cap. 14. Cu stima si respect,Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe amandoi.Multumesc Mesajul este pentru Ovidiu-S ca un comentariu la mesajul din data de 28.03.2009 de pe pagina 6 Last edited by B.Geoo; 30.03.2010 at 03:02:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si te-as sfatui pe tine sa citesti Biblia si sa va citeasca si voua pastorii. "Precum M-a trimis pe Mine Tatal va trimit si Eu pe voi... Luati Duh Sfant" (In. 20, 21-22), are loc si instituirea Tainei Spovedaniei, aratata ca lucrare a celor investiti cu puterea Duhului Sfant si trimisi in lume: "Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi" (In. 20, 23). FAPTE 19:18 SI MULTI DINTRE CEI CARE CREZUSERA VENEAU CA SA SE MARTURISEASCA SI SA SPUNA FAPTELE LOR. " Si hirotonindu-le lor PREOTI in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului, in Care crezusera " ( Faptele Apostolilor 14, 23 ). Cat de rataciti sunteti in invataturile voastre! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar n-am vazut in nici o adunare penticostala sa se tina serpi in maini....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Avand in vedere cat sunt de schimbate textele Bibliilor lor, nu m-as mira ca in al lui Paul sa nu scrie de preoti...
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce e rau e ca ,desi ei au citit Biblia de multe ori si au vazut si pasajul cu "marturiseau faptele lor",fiind invatati,de mici,altceva,au trecut pe langa pasaj fara sa-l bage in seama.E foarte greu sa fie obiectivi.
|
|||
|
|||
![]()
Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16)
sunt curios cum se aplica acest verset la penticostali? ce nu se intelege in legatura cu taina spovedaniei este lucrarea sacerdotala data Bisericii de catre Mantuitorul relatia spirituala cu Dumnezeu prin spovedanie e cea mai profunda, pentru credinciosii ortodocsi care au intarita aceasta relatie in taina spovedaniei ar fi de neconceput altfel, fara spovedanie cel putin mie, credinta mi s-ar parea doar o filosofie despre Dumnezeu marturisirea si impartasirea sunt exemple de lucrare clara a lui Dumnezeu in Biserica
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A merge si a discuta cu un preot, un duhovnic, un pastor pentru a cere un sfat, o parere e cu totul altceva, un lucru chiar indicat, un sprijin in cele spirituale si nu numai e oricand binevenit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ceea ce-i privește pe penticostali în general își mărturisesc păcatele lui Dumnezeu în mod direct în rugăciune, în biserică sau în odaia lor personală. Nu există Taina Spovedaniei în Biserica Penticostală. În general credincioșii sunt îndemnați să își mărturisească lui Dumnezeu păcatele și, în cazuri speciale, să își mărturisească păcatele unul altuia. De obicei pastorului dar și oricărui alt membru matur în credință. De exemplu în câteva cazuri când eu am căzut în păcate grave ce deveniseră o patimă deja, mă rugam singur lui Dumnezeu dar nu reușeam să ies de acolo. M-am mărturisit unui frate în care aveam încredere și-l consideram un om al lui Dumnezeu. El s-a rugat împreună cu mine și am fost scăpat. Nu există însă un tipar clar stabilit pentru astfel de situații ci mai mult o tradiție orală prin biserici. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|