Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 12.12.2009, 19:03:11
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Te cam contrazici... dupa cate spui tu insuti,nu aplici deloc acea invatatura a Sf. Ioan Gura de Aur, nici macar cu discernamant.

In afara de asta, Sf. Parinti spun ca discernamantul ar fi virtutea de capatii.

Si tot legat de canoane, niste intrebari despre voi astia care spuneti ca nu mai este Har in BOR:

- Intrati vreodata sa mancati in casa unora care traiesc necuninati? Stici ca sunt canoane care va afurisesc pentru asta?

- Va duceti la servici in zilele de sarbatori religioase (Sf. Ilie de ex.)? Nu sunt canoane impotriva asta?

- Va duceti la cumparaturi in zile de duminica si sarbatori? Nu profitati astfel de pacatul celor care lucreaza in acele zile, si nu va faceti partasi acelor pacate?

- Va uitati la TV sau ascultati radio in zile de duminica sau rabatoare? Nu va faceti astfel partasi pacatelor calor care lucreaza la TV/Radio in aceste zile sfinte?

- Folositi curent electric si Internetul in zile de duminica si sarbatori? Nu va faceti astfel partasi pacatelor celor care lucreaza sa va ofere aceste inventii moderne in zilele sfinte?

Si exemplele ar putea continua.
Discernamintul e bun, sigur ca da. Problema e ca voi il folositi drept scuza pentru a va acoperi mindria luciferica de care dati dovada desconsiderind canoanele si invataturile Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.

Sint pacate si pacate, unele mici, altele mari, iar unele, dupa cum ti-am aratat mai sus, care nu-ti vor fi iertate nici in viata de apoi. In ce ma priveste, sa stii ca la marile sarbatori, daca se intimpla in cursul saptaminii imi iau zi de concediu ca sa nu ma duc la lucru, iar atunci cind totusi nu pot evita sint perfect constient ca pacatuiesc, ceea ce tu nu prea esti convins ca faci impartasindu-te cu ereticii. Iarta-ma, dar tare mi se pare ca vezi paiul din ochiul meu (ma uit la TV sau ascult muzica duminica dupa slujba) si iti scapa propria birna (rugaciune si impartasire cu ereticii, hula impotriva Duhului Sfint prin incalcarea invataturii Bisericii, fiidca nu mai poti sa o arunci asupra celor ce te-au invatat asa atita timp cit tu cunosti Adevarul).

Dumnezeu sa fie cu tine sa gasesti Calea si Viata!