Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Daca spunem ca pacat este tot ceea ce ne indeparteaza de Dumnezeu, atunci daca dupa ce pleci te indepartezi de Dumnezeu ---> emigrarea poate fi pacat. Sigur, nu emigrarea in sine este pacatul, ci indepartarea de Dumnezeu, faptul ca uiti de credinta, devii foarte materialist, in cazul in care ai plecat ca sa faci bani, devii carierist incrancenat in cazul in care ai plecat ca sa iti faci o cariera si asa mai departe. Cel putin astea au fost si sunt ispite prin care am trecut si trec eu personal sau altii pe care ii cunosc. Altii trec prin ispite, sau cel putin asa cred eu ca sunt ispite, gen nationalism, romanism, ortodoxism (in sensul de dispret fata de ne-ortodocsi)...
|
foarte frumoase si adevarate cuvintele. in afara de ultimul rand :)) nationalism nu inseamna sa crezi ca romanii sunt "mai tari" ca altii, ci inseamna sa iti iubesti neamul. iubirea nu e comparativa. iar a crede in ortodoxie ca fiind singurul Adevar, nu inseamna ca numai ortodocsii se vor mantui. Daca spui despre catolici, de ex, ca se vor mantui, sau spui ca nu se vor mantui, greseala este aceeasi - te faci pe tine judecator. Noi una stim de la Sfintii Parinti - ortodoxia este credinta Adevarata. nu este o religie intre religii. este Adevarul lui Hristos revelat oamenilor. Ce se intampla cu cei din alte confesiuni,
asta este taina lui Dumnezeu pe care noi nu o putem cunoaste, si nici nu trebuie sa o cunoastem.