View Single Post
Vechi 13.12.2009, 15:18:48
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Nu stiu unde ai auzit ca Biserica se opune stiintei. Sau interpretezi ca daca Biserica se opune evolutiei, inseamna ca se opune stiintei? Daca Papa accepta evolutia, asta e problema lui, Dumnezeu sa-l ierte, dar eu sunt ortodox si nu ma aflu sub stapanirea unui om pacatos, ci sub stapanirea lui Hristos. Daca vrei sa discutam stric legat de evolutie, putem face asta, dar cu argumente stiintifice. Evolutia nu inseamna stiinta insa este singura ipoteza inventata de mintea umana, care ar explica existenta noastra fara Dumnezeu. Dimensiunea ei este asadar, FILOZOFICA SI NU STIINTIFICA. Iti transcriu aici un citat important dintr-un om de stiinta evolutionist:

"Noi tinem partea stiintei in ciuda absurditatii evidente a unora dintre explicatiile ei, in ciuda esecului sau de a implini multe din extravagantele sale fagaduinte de sanatate si viata, in ciuda tolerarii de catre comunitatea stiintifica a unor povesti inconsistente luate ca atare, fiindca ne-am luat un angajament prioritar, un angajament fata de materialism. NU metodele si institutiile stiintifice ne constrang sa acceptam explicatia materialista a lumii fenomenale, ci, dimpotriva, aderenta noastra apriorica la cauzalitatea materialistica ne obliga sa cream un aparat de investigare si un set de concepte ce produc explicatii materialiste, indiferent cat de potrivnice intuitiei, indiferent cat de mistificatoare pentru cei neinitiati. MAI MULT, MATERIALISMUL ESTE ABSOLUT, CACI NU PUTEM SA ACCEPTAM CA UN PICIOR DIVIN SA NI SE PUNA IN PRAG. (!!!!)

Citatul este din Richard Lewontin...
Aveti perfecta dreptate. As vrea sa fac o remarca doar. Stiinta,
daca este onesta, ar trebui sa fie echidistanta fata de curentele
filozofice sau religioase. Numai ca ea nu a ramas neutra. Din cauza
ca materialismul isi pune speranta in ea si o ridica pe piedestal, ea
stiinta sau mai bine zis anumiti oameni de stiinta se prostitueaza
exagerand rezultatele stiintei, prin extrapolari nepermise si deloc
stiintifice, la supradomeniul ce doar incorporeaza stiinta, dar pe
care stiinta nu-l poate cerceta.
Asadar, nu stiinta e de vina pentru acest lucru, ci anumiti oameni
de stiinta dornici de faima si glorie.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.