View Single Post
Vechi 15.12.2009, 08:45:36
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de strajeru Vezi mesajul
Daca nu incap toate acele anateme,nici dragostea nu incape.Oare crezi ca Sfantul(deci e sfant)Ignatie dadea aceste anateme pentru a instiga la vrajba? Nu. Inainte de Sfintia sa au dat si alti Sfinti Parinti anateme cu multe secole in urma.Vrei sa spui ca ei nu aveau dragoste? Cea mai importanta virtute(care i-a si facut Sfinti)pe care o aveau toti,este dragostea.Chiar Sfanta Scriptura spune ca dupa prima si a doua mustrare,sa te departezi de eretic,oare nici Scriptura nu ne indeamna la dragoste? Ba da. Insa de ce sa vb cu ereticii mai ales cand multi inca nu erau si nu suntem pregatiti pt a face fata pseudo-argumentelor ereticesti?De ce sa ne periclitam si noi mantuirea ?
In fine,desi spui ca esti Ortodox,ai mai mult alura de sectar si observ ca esti focusat numai pe Biblie
Se poate insa sa gresesc,si imi doresc sa fie asa,insa nu te vad sa postezi pe forum argumente scripturistice despre cinstirea Sfintei Cruci,sfintelor icoane si Maicii Domnului :).
Daca pentru tine ceea ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov,un MARE sfant al Ortodoxiei(daca ai citit cele 4 volume: Experiente ascetice,Talcuiri la patericul egiptean si Despre inselare,stii ce spun)ma intreb oare cum vezi tu si pui valoare pe ceea ce a spus si scris Parintele Cleopa ?
Fiindca nu sunt o minte sofisticata, vad lucrurile mai simplu.
Nu spun ca Sfantul Ignatie nu are dreptate, spun doar ca sunt
destui alti aparatori mai virtuosi decat mine care sa le aplice.
Nu ma consider atat de virtuos ca sa le aplic, fiindca dupa cate
vad nici altii nu ma considera.
Metoda mea nu e afurisenia, ci pilda de dragoste. sigur ca nici
pe asta n-o am, dar macar ma straduiesc.
Ma bazez insa pe vigilenta voastra, a celor mai inaintati ca
pacatosul de mine, sa aparati ortodoxia, fiindca vad ca vi se
pare ca e in mare primejdie. Eu o gasesc frumoasa si blanda
precum Mantuitorul nostru. Nu umblu cu citate legate de gat
si nici cu stampile in frunte. probabil ca nici nu le merit.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote