View Single Post
Vechi 15.12.2009, 14:54:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Parintele Galeriu, incepand de la un scop nobil, eu zic ca s-a inselat (in aceasta privinta).
Nu demult a fost invitat pe Trinitas la "Biserica azi" un preot academician (!) in varsta - mi-am notat acasa (la soacra-mea) numele lui, nu-l retin acum. Omul a spus cam asa: biserica, respectiv noi, trebuie sa tina pasul cu descoperirile stiintifice care se fac mereu, nu sa le stea impotriva. Trebuie sa fie deschisa stiintei, nu sa o acuze. Poate ma ajuta cineva sa-mi amintesc numele lui.

Vezi tu Andrei, prea putin conteaza in fata vesniciei daca tu crezi ca Universul are cateva mii de ani sau daca eu cred ca e vechi de miliarde de ani. Si asta imi place la crestinism, ca nu e legalist, nu-ti fixeaza un set precis de reguli care sa te tintuiasca fix, intr-un punct. Te lasa liber si te asteapta sa te mantuiasca, cu voia ta.

Citeam prin Pateric despre un Sfant care s-a mantuit desi avea oarece convingeri gresite, care tineau de o invatatura mai dificila a dogmaticii (ceva despre intruparea Fiului). Daca ma enervez o si gasesc.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote