View Single Post
Vechi 15.12.2009, 15:55:14
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Realista, realitatea mea nu e interpretata de un singur om in sec. XIX...si nu eu sunt sectarul aici, deci!!!
... deci prin vorbele tale îți trădezi mentalitatea sectară. Realitatea aceasta nu poate fi interpretată când e vorba de istorie, poate fi doar negată (încearcă să negi realitatea, și o să vezi cum vei fi privită) sau falsificată.

Citat:
Care este legtura ei cu Biserica Apostolica???
Dar care este legătura ta cu Biserica Apostolică? În afară de mitul succesiunii apostolice...

Citat:
in concluzie nu avem aceeasi Istorie si Traditie!!!
Tradiție nu avem aceeași. Îți dau dreptate. Însă istoria creștinismului -în speță istoria apostolilor- este comună tuturor creștinilor.

Citat:
Biserica Ortodoxa si Apostolica nu a ajuns, adica Sfintii Apostoli nu au increstinat lumea incepand cu primul secol si prin succesiune apostolica intreaba lume? Cum nu a ajuns...unde nu a ajuns, spune-mi si arata-mi ca lumea nu era crestina pana la aparitia lui White... ca sa inteleg despre ce vorbesti ca esti foarte hilar...incerci constant sa insinuezi ca secta ta ar inseamna Crestinismul fondat de Hristos si singurul Apostol e White!!!!
Biserica Ortodoxa nu exista in Europa, in Egipt, la Ierusalim, in Africa, in America, unde nu exista si nu a ajuns Biserica Ortodoxa???...Dar cand a inceput sa ajunga secta ta si de unde a plecat ea, cumva de la Ierusalim, si eu nu stiu?
Ai început iarăși să te isterizezi și nu-ți face bine. Crezi că degeaba folosesc diacriticele? Mă refeream la reprezentarea actuală a ortodoxiei și adventismului.

Citat:
E cumva catalogata mama Crestinatatii si nu secta???
Te rog eu frumos, nu mai folosi expresia aceasta. Mie-mi evocă o binecunoscută imagine biblică și nu tocmai favorabilă (Apoc. 17,5). Mai bine folosește expresia de Biserică Istorică, Biserică veche, sau cum vrei tu... Mulțumesc.

Citat:
Obsesia o au si o pot avea numai cei care cred in White ( adventistii si numai ei)
Ei, uite că eu nu am această obsesie și este ciudat ca un adventist să-ți facă observație. Scapă cumva de această obsesie că va intra lumea la banuieli!

Citat:
Eu ma balacesc in murdaria ei??? Cine crede, merge pe urmele ei, predica si sustine murdaria lui White...acela are nevoie de o curatire de erezia ei si iesirea din ea!!!
Citat:
Mai am o intrebare, care este Biserica lui Hristos: BC sau BO???...pentru ca ele erau o singura Biserica, cea a lui Hristos, instituita de Hristos, si singura Apostolica ( singurele Biserici care au si ramas de altfel Apostolice ) inainte de Schisma din 1054.
Privind obiectiv prin prisma afurisirii și acuzației de erezie reciproce la Schismă, lucrurile par simple. Nici nu mai este nevoie ca protestanții să răspundă la această întrebare.
Reply With Quote