Citat:

În prealabil postat de  oanamiki26

De ceva vreme, mi-e ff greu sa mai dau de duhovnicul meu sa ma spovedesc sau sa ii cer un sfat. Nu raspunde la telefon, la mesaje..e mereu ocupat...trebuie sa alerg dupa el zile intregi. Cand il prind, e mai mereu pe graba... 

Simt ca trebuie sa il schimb..sa imi gasesc unul mai aproape de mine..nu stiu...Nu stiu unde sa caut si ce sa fac.. 
Se va supara, dc ii voi spune ca vreau sa imi caut altul? E pacat sa il schimbi asa, dupa voia ta? 

| 

Din  cate  stiu  exista  si  ispita  asta  ca  la  un  moment  dat:  sa  vrei  sa-ti  schimbi  duhovnicul  din  diverse  motive.Acum  trebuie  sa  fii atenta  ca  motivul  tau  sa  fie  serios.
      Se  spune  ca  duhovnicul  trebuie  sa  te  gaseasca  pe  tine.Tu  trebuie sa  te  rogi  pentru  asta.
Rugaciune  pentru  cautare  unui  duhovnic
Doamne, Tu care nu voiești moartea păcătosului, ci ca să se întoarcă și să fie viu, Tu care Te-ai pogorât pe pământ tocmai spre a învia pe cei ce suspină și care sunt morți prin păcat și spre a-i face vrednici să Te vadă pe Tine, Lumina cea adevarată, pe cât este cu putință omului, trimite-mi un om care să Te cunoască, pentru ca slujindu-l și supunându-mă lui din toate puterile mele, ca și Ție, și făcând voia Ta în a lui, să-Ți plac Ție, singurului Dumnezeu, și să mă învrednicesc și eu, pacatosul, de Împărăția Ta. Amin.
     Daca  as  fi  in  locul  tau  mi-as  cauta  duhovnicul  printre  parintii  d e la  parohia  de care  apartin  caci  Dumnezeu  ne  pune  foarte  aproape  de  noi  oamenii  de  care  avem  nevoie.Sau  daca  nu  din  parohie  atunci  pe  la  bisericile  de  prin  apropiere .
     Cat  despre  duhovnicul  tau, eu  nu  cred  ca  se  va  supara.Numai  ca trebuie  sa-i  spui  ca  vrei sa  pleci  de  la  el .Si  daca te  va intreba  care-i  motivul  sa  il  zici:ca  il  gasesti  greu  cand  ai  nevoie  de  sfintia  sa.
Maica Domnului sa  te  ajute!Dumnezeu  nu  te  va  lasa...
cu  drag,nicoleta