Citat:
În prealabil postat de sarra21
Sunt interesata de acest subiect deoarece are cumva legatura cu viata mea. Sunt multe pareri care considera ca femeia se mantuieste rabdand chinurile cauzate de un sot violent. Mai mult, se spune ca daca sotul se caieste pe patul de moarte , femeia si-a indeplinit cumva misiunea si se mantuieste in felul acesta. Chiar daca nu accept violenta sub nici o forma, inteleg ca exista femei care aleg aceasta cale de mantuire, care se sacrifica. Este alegerea lor si probabil pe lumea cealalta li se vor ierta toate pacatele. Insa ma gandesc la situatia in care exista si copii in familie. Are oare dreptul femeia sa sacrifice si copiii , alegand sa ramana langa sotul violent? Vreau un raspuns mai ales de la cei care cunosc bine Scriptura. Multumesc.
|
Ma iarta ca iti spun,dar asta nu este sacrificiu,este prostie...
Te poti sacrifica pentru o cauza nobila,dar sa iti distrugi tie sufletul pe care ti l-a dat Tatal Ceresc spre pastrare,ingrijire si mantuire si sa fii instrumentul care ii permite altuia sa persiste in greseala la infinit?Unde este in acest caz mantuirea cand ai sufletul facut zdrente?Unde este mantuirea sotului,cand femeia respectiva devine unealta care il ajuta sa se transforme in ceva monstruos permitand astfel de abuzuri?
Omul are liber arbitru,poti incerca sa il ajuti sa iasa din pacat,insa cu limite!Nici Tatal Ceresc nu intervine peste liberul arbitru,deci,cine suntem noi oamenii sa credem ca am putea-o face,ca am putea schimba pe cineva contrar vointei sale?Asta este mai curand o amagire cruda din partea femeii respective.O amagire pentru a nu se smulge dintr-o relatie distructiva de care este dependenta.
Iar cei ce dau astfel de sfaturi unor femei abuzate ar trebui sa deschida ochii larg si sa vada cate femei "au fost mantuite" cu niste topoare in spate si cati copii fara copilarie,distrusi si compromisi sa ajunga chiar ei insisi abuzatori sau abuzati la maturitate au iesit din aceste familii.