![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te poti sacrifica pentru o cauza nobila,dar sa iti distrugi tie sufletul pe care ti l-a dat Tatal Ceresc spre pastrare,ingrijire si mantuire si sa fii instrumentul care ii permite altuia sa persiste in greseala la infinit?Unde este in acest caz mantuirea cand ai sufletul facut zdrente?Unde este mantuirea sotului,cand femeia respectiva devine unealta care il ajuta sa se transforme in ceva monstruos permitand astfel de abuzuri? Omul are liber arbitru,poti incerca sa il ajuti sa iasa din pacat,insa cu limite!Nici Tatal Ceresc nu intervine peste liberul arbitru,deci,cine suntem noi oamenii sa credem ca am putea-o face,ca am putea schimba pe cineva contrar vointei sale?Asta este mai curand o amagire cruda din partea femeii respective.O amagire pentru a nu se smulge dintr-o relatie distructiva de care este dependenta. Iar cei ce dau astfel de sfaturi unor femei abuzate ar trebui sa deschida ochii larg si sa vada cate femei "au fost mantuite" cu niste topoare in spate si cati copii fara copilarie,distrusi si compromisi sa ajunga chiar ei insisi abuzatori sau abuzati la maturitate au iesit din aceste familii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Alissa, un barbat care isi bate zilnic sotia, nu se va spanzura niciodata din cauza parasirii. Poate face acest lucru, dar nu din acest motiv, ci din faptul ca nu este sanatos mintal.
Violenta este semnul lipsei iubirii. Atunci cand iubesti, te daruiesti, nu lovesti. Ti-ai imaginat ca din lovirile zilnice, se poate muri? Ca poti ramane o viata paralizat? ... Eu nu as raspunde la loviri, dar l-as parasi pe cel ce ma loveste permanent. Caci unde este violenta, nu mai este loc de imbratisare, de iubire, de petrecere a unuia in altul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este o mare dovada de trufie,chiar inconstienta sa crezi ca poti duce pe umeri pacatele altuia. Poti sa il ajuti,da,dar acolo unde nu se vrea...nu ai ce face,iar daca respectivul doreste sa traiasca in cel mai negru pacat,cu siguranta nu se va mantui pentru ca am facut eu ca sotie pe martira langa el. Eu zic ca inainte sa iei ad literam ce spune Sfanta Scriptura,ar trebui sa te mai gandesti,sa vizitezi centre unde sunt consiliate si adapostite femeile abuzate,sa le vezi copiii,iar daca si atunci iti vei pastra vehementa in afirmatii...ma iarta,dar inseamna ca ai ajuns pe panta abrupta a ceea ce se numeste fanatism,iar atunci cand ajungem acolo,religia nu mai este calea adevarata,ci un refugiu in care ne adapostim de propriile temeri. Last edited by heaven; 17.12.2009 at 19:02:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cred ca Biblia sugereaza sa te mariti cu betivani, adulterini ca sa ii mantuiesti ...si nici sa ramai cu ei daca nu mai vrei sau nu mai poti! Fiecare cred ca e liber sa ia decizia cea mai potrivita, in functie de caracterul sau si de limitele pe care le are! ![]() P.S. Cat priveste spanzuratul, cred ca nu e vina nimanui atunci cand se intampla asta, e pur si simplu alegerea respectivilor...nici nu poti sta cu oameni doar pentru ca ameninta ca se spanzura daca pleci, mai bine sa faca ce stiu ca trebuie pentru a nu fi parasiti...ca doar nu ei sunt in masura sa mai aiba si pretentii, e exact invers!!!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 17.12.2009 at 19:04:58. |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate am mai citit din Sfintii Parinti, sunt mai multe cauze care duc la violenta in familie. una ar fi pacatele parintilor sau bunicilor, atat pt femeia care ia bataie, cat si pt sotul violent. O alta cauza ar fi ca sotia, inainte de casatorie, nu a avut o viata ortodoxa, si sufera pt greselile din trecut. O alta cauza, dar asta e foarte delicata, si stiu s-o explice parintii induhovniciti, e ca atat femeia pacatoasa cat si barbatul pacatos, se mantuiesc prin barbatul credincios si femeia credincioasa. Daca am gresit sau am spus prostii, ca am obiceiul asta, iertare. Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de la caz la caz.
Dar in majoritatea cazurilor mai grave se intampla pentru ca el este bolnav si pentru ca isi da seama ca ea n-are alternativa. O simte slaba. O simte victima. E a lui poate, face ce vrea cu ea. Pentru ca ea n-are alternative: Nu poate pleca, pentru ca nu are pe nimeni sa o primeasca. Poate nici nu mai are parinti, sau daca are sunt mai in greutate ca ea. Nu poate trai pe cont propriu ca n-are casa, n-are calificare sa se poata sustine. Nu are prietene nici care sa o ajute, nici carora sa le spuna drama lor. Daca are un dram de alternativa sunt convins ca pleaca, si bine face. Si din ce are un dram de alternativa, nici barbatul nu o mai trateaza asa... ca nu mai e chiar victima. Acum problema mare nu este cu cele care au alternativa, cum a fost doamna de la care s-a inceput postul. Problema e cu cele care nu au. Ce pot ele sa faca? Le primeste cineva? Cine? Vazusem la televizor ca statul le-a dus intr-un bloc fara utilitati, fara geamuri unde stau toti homlesii si aurolacii. Mai se aciuisera si niste bruneti pe acolo.... Credeti ca acolo sunt mai in siguranta? Last edited by bmadalin; 17.12.2009 at 23:55:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
atitudinea bisericii fata de violenta in familie | mihaela75 | Reguli in Biserica | 64 | 31.03.2014 06:24:19 |
Vreau o familie | anonim30 | Intrebari utilizatori | 57 | 27.03.2014 10:00:27 |
Violenta cotidiana | Eugen7 | Morala Crestina | 2 | 24.10.2012 20:59:52 |
In familie | cred_cu_adevarat | Generalitati | 6 | 21.11.2011 09:52:25 |
Familie sau Celibat | colaps | Generalitati | 19 | 14.05.2010 17:33:59 |
|