TOBA DE ARDEAL
• 1 burta de porc • 1 limba
• 500 g carne (fleica) • cateva fasii de sorici
• 2 rinichi • 2 urechi (varfuri)
• 1 lingura sare • 1 varf cutit piper macinat
• 1 lingurita paprica • 200 g slanina (o bucata lunga cat burta)
• Se taie toata carnea, limba si slanina, fasii, se da cu piper, boia si sare,
se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere
• Se grijeste burta
• Se umple burta bine, punand pe cat posibil fasiile de carne, limba si
slanina pe lung; se coase des, se inteapa sa nu crape
• Se pune din nou la fiert in apa rece (sa fiarba 1 jumatate de ora de la
primul clocot), dreasa cu 1 ceapa, 3 foi de dafin, 1 pahar vin, 1 lingurita
boabe de piper
• Se preseaza o zi inte doua funduri de lemn, e gata de Craciun (Radu Anton)
|