View Single Post
Vechi 17.12.2009, 22:17:20
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Konjiro, foarte multi dintre cei care dau dreptate celor care au vandalizat menora sunt cei care isi alimenteaza fanatismul religios din spiciurile lui Basescu care la fiecare citeva cuvinte, repeta : Romanii mei,.... romanii nostrii,... Eu stiu ce vor romanii mei de la MINE!.... da, stim si noi ce vor ACEI romani UNICI de la el, un mare..... Oare unde sunt incluse celelalte nationalitati de care este impinzita tara noastra?
Foarte corect. Si tot astia sunt aia care cred ca daca esti roman, dar nu ortodox, nu esti roman. Cunosc.

Citat:
Normal...cei tolerati nu trebuie sa provoace majoritatea in mojlocul careia traiesc...evident, sau tu vezi lucrurile invers...minoritatea face legea???
Treaba e foarte clara. Niste cetateni moldoveni, de alta religie decat cea majoritara, dupa ce au obtinut aprobarile legale necesare, au vrut sa comemoreze un moment religios in spatiu public. Au asezat o menora, cu caracter temporar. Repet, pe spatiu public, nu in curtea vreunei biserici sau moschei. Daca era biserica, atunci da, era provocare.

Ca o minoritate din cadrul majoritatii s-a simtit provocata, e problema lor. Intotdeauna vei gasi oameni care se vor simti provocati de lucruri pe care altii le considera normale. Si aici toleranta are un rol important, ca trebuie sa traim cu totii, pe cat posibil in pace.

Citat:
Si evident chiar nu imi place amploarea care a luat-o acest concept, toti spun prostii, fac prostii...dar in momentul in care li se replica, oooops...apare din tolba toleranta, si hop cel care a fost ofensat de fapt se transforma in incult si intolerant!
Evident, conceptul de toleranta e abuzat in anumite cazuri. Asta, insa, nu e unul din ele.

Citat:
Si in plus cine a spus ca toti vor sa fie toleranti obligat fortat?
Pai limitele tolerantei sunt, pe planul cel mai minimal, stabilite de lege. Lege care, repet, la Chisinau nu a fost incalcata.

Citat:
Am zis ca-ti faci o religie fiindca te manifesti religios, vezi legile si democratia ca pe ceva absolut când ele sunt mijloace si sunt relative.
Nu absolutizez nimic, si crede-ma, sunt foarte constient de cat de relativ e totul. Absolutizarea e faci tu, interpretand tot prin prisma unei singure carti.

[quote]Conceptul de toleranta nu înseamna a permite orice ci a nu persecuta.[quote]

Si cand calci in picioare dreptul unei minoritati religioase de a se manifesta in public cum se cheama? Nu persecutie?

Citat:
Eu consider ca nu a fost un abuz moral ci dimpotriva, o forma de marturisire a adevarului istoric si a adevarului religios, iudaismul fiind o religie falsa.
Irelevant ce crezi tu, bazandu-te pe religia ta. Moldova nu e teocratie, ci stat laic, cu legi laice. Atata timp cat oamenii aia nu au incalcat nici o lege, discutia se incheie aici.

Inainte de a da lectii despre toleranta, iti sugerez o sedere de vreun an, asa, intr-o tara din Orientul Mijlociu, unde crestinii sunt vanati si omorati cu pietre. Asa, cam ca in biblie, ca stiu ca interpretarea literala iti e draga. Asta asa, ca sa vezi pe pielea ta cum e sa fii parte dintr-o minoritate.

De fapt stai, tu si in Romania esti o minoritate.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote