Citat:
În prealabil postat de moshu
Foarte bine spus. E adevarat ce a spus Parintele Cleopa: beat sa fie preotul, putem sa ii spunem sarut mana, parinte! Insa, tot nu pot fi de acord cu tine, cu ceea ce ai spus in ultimul post, ca ti-ai schimba si duhovnicul si parohia, doar pentru ca el fumeaza. Eu sunt de parere ca trebuie sa facem atat distinctia om - preot, cat si toleranta fata de omul din preot, caci altfel riscam sa il judecam, iar noi e posibil sa avem pacate mai mari decat el. Nu, nu trebuie sa accepti acest pacat la un om, probabil; insa de a-l schimba ca duhovnic din cauza asta, sau chiar si parohia, mai ales ca e o parohie teritoriala, nu la alegere, atunci poate ca gresim undeva. Omul are pacatele lui; nu ii scoate ochii lui pentru ele, lasa-L in plata Domnului; el insa e preotul tau, continua astfel.
|
Stii care e ceea mai mare virtute.....nu de a vedea sfinti,nu de a vindeca oameni CI ACEEA DE A TI VEDEA DE PACATELE TALE.....si aici mai au mult crestini pana a ajunge,pt ca de ar fi ajuns la aceasta virtute mare de a ti vedea pacatele....si sa nu uitam ca toti suntem oameni si gresim dar mereu uitam greselile noastre cand ele sunt stiute doar de noi.....daca ne am vedea de barna din ochiul nostru nu am mai vedea paiul din ochiul celorlantii......iar de auzi ca cineva greseste te rogi pt el ca Dumnezeu sa l izbaveasca si sa fim cu toti in rai caci numai rugandune unul pt altul aratam semn de iubire...dar am ajuns vremuri in care uitam ca suntem oamenii si aruncam cu pietre si ni se pare ca greselile altora grave....inloc sa ne rugam ca sa l izbaveasca Dumnezeu de acel viciu,eu cred ca daca putem face ceva pt cineva care calca stramb e sa ne rugam pt el si sa nu l condamnam ca sa nu zic judecam ...
atata timp cat suntem oamenii gresim unul mai mult altul mai putin dar totii fie femei fie barbati ne nastem sub aceleas neputinte aratand ca suntem la fel faptul ca uni tind spre desavarsire e bun dar nu toti pot tinde insa cei care tind ii inteleg si se roaga pt ei asa cum si Hristos s a rugat pt cei ce L AU rastihnit.....
avem pretentia ca Dumnezeu pe noi sa ne ierte ca suntem oamenii si gresim dar in schimb noi nu intelegem pe cel de langa noi,om ca noi fiind...
suntem cam egoisti...
oricum nu i treaba noastra ce face preotul,noi avem datoria de al respecta ,ca astfel ne respectam pe noi ca oamenii,lasam pacatele lui in mila Lui Dumnezeu ,e nevoie de un suflet curat si un caracter puternic pt a intelege si ierta.....
eu mam cam saturat de smerenie"gheboasa" pe care o intelnesti la tot pasul....smerenia e o virtute care putini reusesc sa ajunga sa o indeplineasca pt ca ii fura mandriea ca ei nu are face cutare si cutare pacat si in schimb judeca dar la sf pune apelativul "iertati ma"...uitand ca nu e pacat ce bagi in gura ci ce scoti pt ca ce scoti merge direct la inima omului si greu mai pleaca de acolo....