Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Nu știu ce să spun, Dorina ! Eu nu cred că trebuie să fim atât de categorici , căci nu știm câte astfel de mâini am sărutat , șî apoi noi nu sărutăm mâna omului în sine , ci a lui Hristos . Trebuie să facem distincție clară ! Poți ști tu sau ori și cine, ce se ascunde exact în spatele fiecărui om ? Eu cred că nu ! Dar atunci când știm exact , cu dovezi , putem evita și omul , și preotul ! În rest nu putem arunca nici unul cu pietre, fiindcă suntem toți oameni păcătoși . Părintele Cleopa chiar spunea că de vedem un preot beat mort, să-i spune sărut mâna Părinte ! Nu spunem sărut mâna Omului în nici un caz !
|
Foarte bine spus. E adevarat ce a spus Parintele Cleopa: beat sa fie preotul, putem sa ii spunem sarut mana, parinte! Insa, tot nu pot fi de acord cu tine, cu ceea ce ai spus in ultimul post, ca ti-ai schimba si duhovnicul si parohia, doar pentru ca el fumeaza. Eu sunt de parere ca trebuie sa facem atat distinctia om - preot, cat si toleranta fata de omul din preot, caci altfel riscam sa il judecam, iar noi e posibil sa avem pacate mai mari decat el. Nu, nu trebuie sa accepti acest pacat la un om, probabil; insa de a-l schimba ca duhovnic din cauza asta, sau chiar si parohia, mai ales ca e o parohie teritoriala, nu la alegere, atunci poate ca gresim undeva. Omul are pacatele lui; nu ii scoate ochii lui pentru ele, lasa-L in plata Domnului; el insa e preotul tau, continua astfel.