Citat:
Īn prealabil postat de gabriela8
Doua femei mama si fiica. Mama era stilista fiica nu. Fiica a incercat sa o covinga pe mama ca nu este bine dar nu a reusit si mama a murit asa pe stilul vechi. Dupa ceva ani se imbolnaveste fiica si pe patul mortii i-a parut rau ca nu a ascultat-o pe mama in timpul vietii, si a trecut pe vechi. Toata viata s-a ostenit pe nou si aproape de moarte a trecut pe vechi. Pr Ilarion Argatu spunea ca a ajuns in iad fiica, cu toata osteneala ei. Era o persoana care se spovedea la dansul.
|
Aha. Multumesc. Acum am inteles, dar ... n-am prea priceput! N-am nimic cu Parintele Ilarion Argatu (adica daca stau sa ma gandesc... as cam avea, dar asta n-are relevanta), nu sunt pe stil vechi, dar urasc razboiul cel dintre noi. Nu inteleg de unde a dedus Sfintia Sa ca fata a ajuns in iad!... Sunt atat de multe taine pe care noi nu le stim, (sau daca le stim, le ignoram voit) incat doar Dumnezeu in marea Lui dragoste ne mai poate intelege si - sper din suflet - ierta! Cei mai multi dintre prietenii de familie, sunt pe stil vechi. Uneori mai mergeam si eu la cate-o slujba de inviere pe la biserica lor. Poate ca unii sunt un pic cam habotnici, poate un pic rautaciosi, dar vai de capul nostru, daca privim in propria ograda!!!
Nu trebuie sa uitam faptul ca, initial, noi cei de pe nou am avut si Pastele mai devreme, dar ne-am redresat fuguta, fiindca Sfanta Lumina nu se aprindea dupa calendarul nostru. Si mai sunt niste aspecte deloc de neglijat de care noi nu avem sau nu vrem sa avem habar. Asa cum nici catolicii nu vor sa accepte foarte multe dintre Sfintele minuni care se savarsesc in sanul Bisericii Ortodoxe in fiecare an (parca mai era ceva si cu raul Iordanului mi se pare!...) Tot respectul pentru sfintii nostri parinti (pe Parintele Ilie Cleopa chiar il adaug in pomelnic la fiecare Sf. Liturghie), probabil or fi stiut ei ce-or fi stiut, dar uneori dragostea fata de aproapele se face cu sabia scoasa!!!