View Single Post
Vechi 28.12.2009, 16:13:41
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Periculos? Vai ce cuvânt ne-frumos! Să promovăm mai bine vrajba interconfesională și exclusivismul dogmatic? Mi se pare ceva nelalocul lui pentru niște creștini ce-L mărturisesc pe Hristos!
Frate ghemis, tocmai am ajuns acasă de la un concert de colinde la care am cântat împreună spre lauda lui Dumnezeu fără să socotim acest lucru "periculos" deopotrivă: ortodocși, greco-catolici, catolici, calvini, lutherani, unitarieni, baptiști, penticostali și adventiști. Și crede-mă, a fosr chiar înălțător!
Dupa cum observ din postarile tale,mai mereu cauti interpretari personale(nelalocul lor).A marturisi dreapta credinta ,a slavi pe Dumnezeu nu este periculos,problema sta in interpretarile personale auspra citatelor din Sf.Scriptura,ori noi avem pe sfintii parinti care au talcuit scriptura,noi de ei trebuie sa ascultam si sa punem in practica invatatura lor.Acesta era indemnul meu pentru MariS,dealtfel si pentru tine.Exclusivismul dogmatic presupune Adevarul in plinatatea lui.Ori noi nu putem umbla cu jumatati,nu ne putem juca cu credinta ortodoxa mostenita de acum 2009 ani!!!.Intelegi? Noi am fost increstinati sf.Apostol Andrei,predania si invatatura credintei s-a tramnsmis prin Sf.Traditie si nu este cuprinsa in biblie dar sunt multe alte carti ale sf.parinti.La noi scoala s-a nascut in tinda bisericii dupa anii 1800,putini erau cei care stiau carte(preotii sau fii de domnitori care studiau in strainatate).Ca sa intelegi ca dealungul timpului dreapta credintA s-a transmis pri viu grai si obiceiuri.Ce s-a scris de catre cei apropiati lui Dumnezeu ramane sfant noi nu mai avem ce adauga,ci sa punem in practica ceea ce ni s-a transmis.Intelegi ?Practicarea poruncilor lui Dumnezeu asa cum au fost ele intelese,talcuite de sf.parinti.Dumnezeu sa te ajute si pe tine!