Citat:
În prealabil postat de Antoni0
Si totusi anti-ecumenistii gen Parintele Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Aldea, Amfilohie Branza, mari duhovnici, persoane traitoare ortodox totusi accepta sa'i comemoreze in continuare!
Sfintii Parinti zic sa rupem comuniunea cu ereticii, ei nu o rup! Afirma ca ecumenismul este erezie dar nu se despart de ierarhii care fac ecumenism! Afirma ca "stilistii" s'au despartit de "Biserica" dar nu fac legatura intre introducerea noului calendar si ecumenism.
Rugaciunile ecumeniste au ajuns ceva normal. Liturghiile la fel. Participarea in CMB la fel! Nu e vina noastra, e vina ierarhilor! Totusi tu'l comemorezi in continuare pe acel ierarh eretic si te faci partas ereziei chiar daca cu gura afirmi ca esti anti-ecumenist!
|
Exagerezi mult.
1. Cred ca parinti vazatori cu duhul ca Justin Parvu si altii se pricep mai bine ca noi cand sa traga linia si sa spuna stop. Cred ca ei stiu mai bine unde se termina economia si unde incepe acrivia.
2. Ecumenismul nu este propovaduit la scena deschisa, ci este doar tolerat (deocamdata). Si Biserica Apuseana a tolerat filioque si suprematia papala timp de sute de ani, fara sa piarda Harul. Dumnezeu este lung rabdator.
3. Liturghiile ecumeniste au ajuns ceva normal? Asta e o aberatie, eu nu am auzit pana acum de asa ceva (in afara de ratacirea lui Corneanu).
Bogdan.