Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 30.12.2009, 17:57:32
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Exagerezi mult.

1. Cred ca parinti vazatori cu duhul ca Justin Parvu si altii se pricep mai bine ca noi cand sa traga linia si sa spuna stop. Cred ca ei stiu mai bine unde se termina economia si unde incepe acrivia.

2. Ecumenismul nu este propovaduit la scena deschisa, ci este doar tolerat (deocamdata). Si Biserica Apuseana a tolerat filioque si suprematia papala timp de sute de ani, fara sa piarda Harul. Dumnezeu este lung rabdator.

3. Liturghiile ecumeniste au ajuns ceva normal? Asta e o aberatie, eu nu am auzit pana acum de asa ceva (in afara de ratacirea lui Corneanu).

Bogdan.
Exagerare sau realitate?

1. Si Paisie ca si Teodoropoulos ziceau la fel despre Athenagoras. Sa'i rabdam nebuniile, sa ne rugam pentru el, poate poate se va intoarce la Dreapta Credinta!

Insa de atunci ce s'a intamplat? Orgia de la Assisi din 86, acordul de la Balamand unde se afirma ca BC e "BISERICA SORA?!?" cu Biserica Ortodoxa, rugaciunea ecumenica saptamana din fiecare an, acordurile cu monofizitii, vizita Papei in Romania!

Cu adevarat incantator!

2. Cum nu este propovaduit la scena deschisa? Vezi Assisi, vezi Balamand, vezi Geneva, vezi vizitele de Sfantul Andrei a Papei si de Sfintii Petru si Pavel din partea lu' Bartolomeu, vezi Ravenna in 2002 cand Bartolomeu A DAT SFANTA IMPARTASANIE papei, un eretic!

Sau asta e o "propovaduire ascunsa", in incaperi masonice fara sa stim noi?

Peste cateva saptamani va incepe rugaciunea ecumenica care va dura o saptamana. Nu e deloc la scena deschisa...

Filioque s'a nascut ca o "aparare" la erezia ariana in Spania. De exemplu atunci faceau Botezul printr-o singura afundare. Dar a fost ICONOMIE!

Ecumenismul de cine ne "apara"? In materie de credinta nu exista concesii!

Referitor la acest argument a mai scris si Orthodoxia insa se pare ca nu e de ajuns pentru tine.

3. In fiecare an avem liturghii, in fiecare an avem acelasi glas anti-ecumenist cu vorba care insa nu rupe comuniunea. Episcopii ecumenisti merg pe strada lor, anti-anti-ecumenistii pe a lor...
Asta e TRUPUL LUI HRISTOS?

Corneanu... un episcop eretic care inca e'n "sfantul sinod"! Nu e bine sa'i judec insa... cand e vorba de pacate personale e ceva, cand e vorba de CREDINTA, tre' sa urlam nu sa tacem!