Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 13:22:27
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Uite aici, o scrisoare a zilotilor athoniti:

http://www.orthodoxrevival.com/apolo...istle_eng.html

Acum cu siguranta imi vei spune ca nici unul din acesti ziloti nu e Sfant sau ca nu se compara cu mediatizatul de care Patriarhia Ecumenica, "Paisie"! Dar bineinteles ca pentru majoritate Stefan cel Mare e SFANT, chiar daca a avut o viata plina de "anomalii" pe cand un zilot non-comemorationist este un EXTREMIST, FANATIC care trebuie inlaturat repede (vezi Esphigmenou)!

Pacat ca nu cunosc limba greaca pentru a putea cauta si alte Adevaruri "cenzurate" de catre oficiali.

Citeste si aici referitor la Mitropolitul Chrysostom de Florina si Parintele Haralambie:

http://nektarios.home.comcast.net/~nektarios/1552.html

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...-calendarului/

Multi isi justifica ramanerea in comuniune doar pentru ca oameni ca Justin Popovic si alti ziloti deveniti comemorationisti au ramas in tabara inovatorilor comemorandu-i la Slujba. Totusi, atitudinea lor nu justifica cu nimic actuala ramanere in comuniune cu ereticii; in primul rand ecumenismul din anii 60, 70 e mic copil pe langa actualul ecumenism care devine din ce in ce mai "normal" si "ortodox", mai bine zis "neo-ortodox". Deja rugaciunile in comun cu eterodocsii reprezinta o normalitate in viata bisericeasca! Daca Sfintii Parinti afirma ca ramanerea in comuniune cu ereticii trebuie rupta de ce incercati sa va justificati cu comportamentul unor Sfinti contemporani si din trecut?

ECLESIOLOGIA BISERICII LUI HRISTOS, A BISERICII ORTODOXE ASTA ZICE; SA RUPEM COMUNIUNEA CU ERETICII, SA NE DESPARTIM DE EI.

E MAI IMPORTANTA VOCEA BISERICII SAU VOCEA UNUI SFANT SAU ACATORVA SFINTI?

Daca Fericitul Augustin afirma predestinatia sau Sfantul Grigorie de Nisa apocastazia ce inseamna? Ca tre' sa preluam si noi ideile lor? Nu, in nici un caz!

De ce incercati sa tineti oamenii intr-o "structura eretica" prin minciuni?

De ce incercati sa impuneti o noua eclesiologie, CONTRARA A UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA?

Last edited by Antoni0; 30.12.2009 at 14:00:22.
Vechi 30.12.2009, 14:38:59
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai frate Antonio lasa fratia ta pe Sfantul Stefan cel Mare in pace ca nu esti tu cel care sa aprecieze starea sufleteasca a cuiva si nici nu te-a pus Dumnezeu judecator al lumii.
Cine e fara greseala inaintea lui Dumnezeu?
Daca Sfinti care au tinut calendarul neindreptat sunt Sfinti nu pentru calendar au ajuns asa ci pentru implinirea poruncilor(sfaturilor) lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Eu nu aud ca Sfantul Mucenic acel care era turc mai inainte si marturisind pe Dumnezeu Iisus Hristos a fost martirizat sa fi zis celuilalt general turc:
"esti un eretic" sau "esti un pagan" ci doar a marturisit credinta sa ca Iisus Hristos e Dumnezeu.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfanta_lumina.htm
" In acelasi timp, ortodocsii faceau slujba tocmai a doua zi, pe cand rasarea soarele si cand a zis patriarhul: "Hristos a inviat!" un stalp de marmora din Biserica Sf. Iacob a crapat si a iesit Sfanta Lumina in varful Stalpului. Patriarhul a pus o scara si au luat Sfanta Lumina din varful stalpului si in acest fel Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi. Generalul turc de pe varful stalpului, care pazea acolo pe stalp, a strigat: "Cred in Hristos!" Celalalt general de langa el i-a si taiat pe loc cu sabia capul, celui ce a strigat ca crede in Hristos. Moastele acestui general turc convertit si martir al Sfintei Lumini le-am sarutat si eu, sunt acolo in Ierusalim si acest turc este martirul Sfintei Lumini."
Vechi 30.12.2009, 15:54:00
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Insa iti voi spune doar atat: cum poate sa fie Sfanta Traditie in minciuna?
Nu, nu-l cunosc (raspunsul). Dintotdeauna am crezut ca minunile au facut diferenta intre Adevar si minciuna, intre iudei si pagani, intre ortodocsi si pagani, intre ortodocsi si eretici. Minunile iudeilor (in VT) si ale ortodocsilor (in NT) au fost tot timpul superioare celor ale paganilor si ereticilor.

Acum e prima oara cand aud de la un crestin ca minunile sunt nesemnificative si ca nu deosebesc Adevarul de minciuna. Mi se pare inevitabil sa pun urmatoarea intrebare, daca minunile nu au nici o importanta, de unde stii tu unde e Adevarul? Cum poti tu sa stii ca Adevarul nu e la musulmani sau la altii, daca nu crezi ca minunile crestinilor ortodocsi sunt superioare?

"cum poate sa fie Sfanta Traditie in minciuna?" - de unde stii ca nu e in minciuna? Daca pui si minunile coptilor si ale ereticilor la acelasi nivel cu ale ortodocsilor, ce te face sa crezi ca la noi e mai mult Adevar decat la ei? Cum faci diferenta?

Bogdan.
Vechi 30.12.2009, 17:06:56
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu, nu-l cunosc (raspunsul). Dintotdeauna am crezut ca minunile au facut diferenta intre Adevar si minciuna, intre iudei si pagani, intre ortodocsi si pagani, intre ortodocsi si eretici. Minunile iudeilor (in VT) si ale ortodocsilor (in NT) au fost tot timpul superioare celor ale paganilor si ereticilor.

Acum e prima oara cand aud de la un crestin ca minunile sunt nesemnificative si ca nu deosebesc Adevarul de minciuna. Mi se pare inevitabil sa pun urmatoarea intrebare, daca minunile nu au nici o importanta, de unde stii tu unde e Adevarul? Cum poti tu sa stii ca Adevarul nu e la musulmani sau la altii, daca nu crezi ca minunile crestinilor ortodocsi sunt superioare?
Cum ai inteles tu ca eu am ajuns la concluzia asta? Si mai ales, unde am afirmat eu asa ceva, zicand ca "minunile sunt nesemnificative"?

Citat:
"cum poate sa fie Sfanta Traditie in minciuna?" - de unde stii ca nu e in minciuna? Daca pui si minunile coptilor si ale ereticilor la acelasi nivel cu ale ortodocsilor, ce te face sa crezi ca la noi e mai mult Adevar decat la ei? Cum faci diferenta?

Bogdan.
Ce este Biserica?

Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos, fiind condusa insusi de Hristos care este capul Ei.

Ce este Sfanta Traditie?

Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie este învățătura dată (lăsată și transmisă) de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu. Ca și Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție cuprinde descoperirea dumnezeiască trebuitoare mântuirii noastre. Ea este viața Bisericii în Duhul Sfânt (sau "viața Duhului Sfânt în Biserică" - Vladimir Lossky) și curentul, fluviul viu al vieții Bisericii.

Dar atata timp cat minunile sunt impotriva Sfintei Traditii, atata timp cat majoritatea duhovnicilor moderni merg impotriva Traditiei chiar daca vorbesc "ortodox", toate acestea nu sunt de la Dumnezeu! Si de la cine sunt atunci? De la diavol!

Sa luam "minunea" din Patericul Romanesc cand calugarului i s'au aratat dupa spusele lui cei 3 Sfinti Ierarhi spunandu'i sa faca "ascultare", ca nu el va raspunde de schimbarea calendarului. Dar aceasta "minune" se bate cap in cap cu anatemele date de Sfintii Parinti referitor la schimbarea Sfintei Traditii si la schimbarea calendarului in secolul 16 unde se afirma:

"Oricine nu urmează învățăturile sfintei noastre credințe Ortodoxe, după cum au așezat și cele șapte sfinte Soboare Ecumenice, care au hotărât pentru Sfintele Paști și pentru Calendar și care bine le-au legiuit să-l urmăm , și va voi să urmeze după Pascalia și după calendarul cel născocit de ateii lui papa sau se va împotrivi la toate acestea și va voi să strice dogmele și obiceiurile, pe care ni le-au predat Sf. Părinți ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, (unul ca acesta n. ed.) să fie dat anatemii și scos afară din rândul creștinilor Sfintei noastre Biserici conduse de Domnul nostru Iisus Hristos. Voi binecredincioșilor creștini ortodocși să rămâneți în cele în care v-ați născut, ați crescut și v-ați învățat. Și când va sosi vremea, însuși sângele vostru să-l vărsați, ca să păstrați credința care ne-au lăsat-o Sf. Părinți; și mărturisirea voastră să o păstrați și să vă feriți de aceștia (latinii n. ed.). Să vă ajute Domnul nostru Iisus Hristos și smeritele noastre rugăciuni să fie cu voi cu toți. Amin."

Deci vezi ca si'n acest caz, au incercat sa justifice aceasta inovatie nenorocita care a dezbinat Ortodoxia printr-o "minune"!

Si acelasi exemplu am putea sa'l aducem si in lumea romano-catolica. De ce sa se intoarca un romano-catolic la Dreapta Credinta vazand ca nu el va raspunde de inovatiile papiste? De ce sa se intoarca el la Dreapta Credinta vazand ca ASCULTAREA E DE MAI MARE PRET?

Este extrem de interesant cum te bazezi pe "minuni" in acest veac apocaliptic cand multe minuni false (au fost facute) si vor fi facute de lupii deghizati in pastorii cei buni!

Este foarte interesant cum lumea incearca sa'si justifice "MINCIUNA" si "ERORILE" prin minuni, mai bine zis "false minuni".
Vechi 30.12.2009, 17:17:52
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Vorbeam inainte de comuniunea cu ierarhii eretici. Sinodul BOR si Patriarhul sunt "manjiti" de inovatia nou-calendarista si pan-erezia secolului, desfranata desfranatelor, ecumenismul. Toti duc inainte planul masoneriei (am vazut verticalitatea sinodului in problema Corneanu si a cipurilor)!

Si totusi anti-ecumenistii gen Parintele Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Aldea, Amfilohie Branza, mari duhovnici, persoane traitoare ortodox totusi accepta sa'i comemoreze in continuare!

Sfintii Parinti zic sa rupem comuniunea cu ereticii, ei nu o rup! Afirma ca ecumenismul este erezie dar nu se despart de ierarhii care fac ecumenism! Afirma ca "stilistii" s'au despartit de "Biserica" dar nu fac legatura intre introducerea noului calendar si ecumenism.

Rugaciunile ecumeniste au ajuns ceva normal. Liturghiile la fel. Participarea in CMB la fel! Nu e vina noastra, e vina ierarhilor! Totusi tu'l comemorezi in continuare pe acel ierarh eretic si te faci partas ereziei chiar daca cu gura afirmi ca esti anti-ecumenist!

Anti-ecumenisti cu vorbele, nu cu faptele!

Cred eu ca trebuie sa facem o distinctie intre falsul anti-ecumenism si Adevaratul Anti-Ecumenism! Adevarati Anti-Ecumenisti sunt calugarii de la Esphigmenou, zilotii din Sfantul Munte, florinitii si mateitii din Grecia si America, tihonistii din Rusia si "stilistii" din Romania! De ce zic asta? Pentru ca vedem "roadele", faptele lor demne!

Ai vazut ce s'a intamplat celor de la Esphigmenou?

Daca Parintele Justin ar face o declaratie unde sa afirme clar ca nu mai comemoreaza nici un episcop si patriarh pana cand nu se intorc toti la Dreapta Credinta printr-o declaratie publica ce crezi ca s'ar intampla?

Iti zic eu: caterisire si prigonire si defaimare prin minciuni. Asa au facut dupa 1920, asa au facut dupa 1955, dupa 1970, asa vor face intotdeauna acesti ERETICI, acesti LUPI masoni si kgb-isti!

Last edited by Antoni0; 30.12.2009 at 17:24:49.
Vechi 30.12.2009, 17:38:14
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate Antonio lasa fratia ta pe Sfantul Stefan cel Mare in pace ca nu esti tu cel care sa aprecieze starea sufleteasca a cuiva si nici nu te-a pus Dumnezeu judecator al lumii.
Cine e fara greseala inaintea lui Dumnezeu?
Daca Sfinti care au tinut calendarul neindreptat sunt Sfinti nu pentru calendar au ajuns asa ci pentru implinirea poruncilor(sfaturilor) lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Eu nu aud ca Sfantul Mucenic acel care era turc mai inainte si marturisind pe Dumnezeu Iisus Hristos a fost martirizat sa fi zis celuilalt general turc:
"esti un eretic" sau "esti un pagan" ci doar a marturisit credinta sa ca Iisus Hristos e Dumnezeu.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfanta_lumina.htm
" In acelasi timp, ortodocsii faceau slujba tocmai a doua zi, pe cand rasarea soarele si cand a zis patriarhul: "Hristos a inviat!" un stalp de marmora din Biserica Sf. Iacob a crapat si a iesit Sfanta Lumina in varful Stalpului. Patriarhul a pus o scara si au luat Sfanta Lumina din varful stalpului si in acest fel Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi. Generalul turc de pe varful stalpului, care pazea acolo pe stalp, a strigat: "Cred in Hristos!" Celalalt general de langa el i-a si taiat pe loc cu sabia capul, celui ce a strigat ca crede in Hristos. Moastele acestui general turc convertit si martir al Sfintei Lumini le-am sarutat si eu, sunt acolo in Ierusalim si acest turc este martirul Sfintei Lumini."
Dar ce ai zice de un Sfantul Ioan Cuza sau Sfantul Vlad Tepes? Sau Sfantul Codreanu? In afara de primul care a fost mason, Vlad Tepes si Codreanu fac parte din eroii neamului, insa in nici un caz, SFINTI!

Foarte viclean ai pus problema cu calendarul.

Dar hai sa nu mai facem semnul Sfintei Cruci, ca nu e dogma. Hai sa aducem femei goale in Biserica ca nu e dogma. Hai sa scurtam Sfanta Liturghie, Posturile ca nu sunt dogme. Hai sa schimbam vesmintele preotilor, sa foloseasca maieu ca nu e dogma. S.a.m.d.

Fa un experiment frate Mihailt. Pune intr-un pahar niste vin. Dupa, in fiecare zi adauga o picatura de apa. Dupa 6 luni circa sa gusti din el si sa'mi zici daca are acelasi gust ca vinul din sticla!
Vechi 30.12.2009, 17:42:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Si totusi anti-ecumenistii gen Parintele Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Aldea, Amfilohie Branza, mari duhovnici, persoane traitoare ortodox totusi accepta sa'i comemoreze in continuare!

Sfintii Parinti zic sa rupem comuniunea cu ereticii, ei nu o rup! Afirma ca ecumenismul este erezie dar nu se despart de ierarhii care fac ecumenism! Afirma ca "stilistii" s'au despartit de "Biserica" dar nu fac legatura intre introducerea noului calendar si ecumenism.

Rugaciunile ecumeniste au ajuns ceva normal. Liturghiile la fel. Participarea in CMB la fel! Nu e vina noastra, e vina ierarhilor! Totusi tu'l comemorezi in continuare pe acel ierarh eretic si te faci partas ereziei chiar daca cu gura afirmi ca esti anti-ecumenist!
Exagerezi mult.

1. Cred ca parinti vazatori cu duhul ca Justin Parvu si altii se pricep mai bine ca noi cand sa traga linia si sa spuna stop. Cred ca ei stiu mai bine unde se termina economia si unde incepe acrivia.

2. Ecumenismul nu este propovaduit la scena deschisa, ci este doar tolerat (deocamdata). Si Biserica Apuseana a tolerat filioque si suprematia papala timp de sute de ani, fara sa piarda Harul. Dumnezeu este lung rabdator.

3. Liturghiile ecumeniste au ajuns ceva normal? Asta e o aberatie, eu nu am auzit pana acum de asa ceva (in afara de ratacirea lui Corneanu).

Bogdan.
Vechi 30.12.2009, 17:48:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum ai inteles tu ca eu am ajuns la concluzia asta? Si mai ales, unde am afirmat eu asa ceva, zicand ca "minunile sunt nesemnificative"?
Deci recunosti ca minunile ortodocsilor sunt superioare, si nu pot fi puse in aceeasi oala cu ale musulmanilor sau ale altora. Si din cate stiu eu, toate minunile care se intamplau in trecut in Biserica Ortodoxa se intampla si astazi la cei pe Stil Nou si la cei in comuniune cu ei. Prin urmare, nu am nici cel mai mic motiv sa cred ca ar fi pierdut Harul.

Cand am sa aud ca la Ierusalim nu mai vine Sf. Lumina, sau cand vor zice Parintii vazatori cu duhul ca ecumensimul a fost tolerat destul, atunci am sa zic si eu ca BOR a pierdut harul. Pana atunci, nu am nici un motiv sa cred asta, stim din istorie ca Dumnezeu e lung rabdator, si nu-si ia Harul chiar a doua zi dupa ce s-au ratacit unii.

Bogdan.
Vechi 30.12.2009, 17:57:32
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exagerezi mult.

1. Cred ca parinti vazatori cu duhul ca Justin Parvu si altii se pricep mai bine ca noi cand sa traga linia si sa spuna stop. Cred ca ei stiu mai bine unde se termina economia si unde incepe acrivia.

2. Ecumenismul nu este propovaduit la scena deschisa, ci este doar tolerat (deocamdata). Si Biserica Apuseana a tolerat filioque si suprematia papala timp de sute de ani, fara sa piarda Harul. Dumnezeu este lung rabdator.

3. Liturghiile ecumeniste au ajuns ceva normal? Asta e o aberatie, eu nu am auzit pana acum de asa ceva (in afara de ratacirea lui Corneanu).

Bogdan.
Exagerare sau realitate?

1. Si Paisie ca si Teodoropoulos ziceau la fel despre Athenagoras. Sa'i rabdam nebuniile, sa ne rugam pentru el, poate poate se va intoarce la Dreapta Credinta!

Insa de atunci ce s'a intamplat? Orgia de la Assisi din 86, acordul de la Balamand unde se afirma ca BC e "BISERICA SORA?!?" cu Biserica Ortodoxa, rugaciunea ecumenica saptamana din fiecare an, acordurile cu monofizitii, vizita Papei in Romania!

Cu adevarat incantator!

2. Cum nu este propovaduit la scena deschisa? Vezi Assisi, vezi Balamand, vezi Geneva, vezi vizitele de Sfantul Andrei a Papei si de Sfintii Petru si Pavel din partea lu' Bartolomeu, vezi Ravenna in 2002 cand Bartolomeu A DAT SFANTA IMPARTASANIE papei, un eretic!

Sau asta e o "propovaduire ascunsa", in incaperi masonice fara sa stim noi?

Peste cateva saptamani va incepe rugaciunea ecumenica care va dura o saptamana. Nu e deloc la scena deschisa...

Filioque s'a nascut ca o "aparare" la erezia ariana in Spania. De exemplu atunci faceau Botezul printr-o singura afundare. Dar a fost ICONOMIE!

Ecumenismul de cine ne "apara"? In materie de credinta nu exista concesii!

Referitor la acest argument a mai scris si Orthodoxia insa se pare ca nu e de ajuns pentru tine.

3. In fiecare an avem liturghii, in fiecare an avem acelasi glas anti-ecumenist cu vorba care insa nu rupe comuniunea. Episcopii ecumenisti merg pe strada lor, anti-anti-ecumenistii pe a lor...
Asta e TRUPUL LUI HRISTOS?

Corneanu... un episcop eretic care inca e'n "sfantul sinod"! Nu e bine sa'i judec insa... cand e vorba de pacate personale e ceva, cand e vorba de CREDINTA, tre' sa urlam nu sa tacem!
Vechi 30.12.2009, 18:00:38
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci recunosti ca minunile ortodocsilor sunt superioare, si nu pot fi puse in aceeasi oala cu ale musulmanilor sau ale altora. Si din cate stiu eu, toate minunile care se intamplau in trecut in Biserica Ortodoxa se intampla si astazi la cei pe Stil Nou si la cei in comuniune cu ei. Prin urmare, nu am nici cel mai mic motiv sa cred ca ar fi pierdut Harul.

Cand am sa aud ca la Ierusalim nu mai vine Sf. Lumina, sau cand vor zice Parintii vazatori cu duhul ca ecumensimul a fost tolerat destul, atunci am sa zic si eu ca BOR a pierdut harul. Pana atunci, nu am nici un motiv sa cred asta, stim din istorie ca Dumnezeu e lung rabdator, si nu-si ia Harul chiar a doua zi dupa ce s-au ratacit unii.

Bogdan.
In apostazie exista minuni? In erezie exista minuni?

E de preferat comuniunea cu Hristos, cu UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA, nu cu apostatii, ecumenistii, serghianisti si toti inovatorii dupa cum a zis si Vladica Averchie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00